• DOLAR 32.521
  • EURO 34.801
  • ALTIN 2420.701
  • ...
Tarsus`taki olaylarda araçlar yakıldı: 1 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Edinilen bilgilere göre, 15 Şubat 1999`da Abdullah Öcalan`ın yakalanmasını bahane eden PKK`liler tarafından havanın kararmasıyla birçok mahallede olaylar çıkarıldı.

D-400 Karayolunu trafiğe kapatmak isteyen PKK`liler,  yoldan geçen susam yüklü   33 PN 802 plakalı TIR`ı durdurarak sürücü Süleyman Yaldız`ı (35) araçtan indirdikten sonra  ateşe verdiler. Alev alan TIR`ın çekici kısmı tamamen yanarken, araçta çıkan yangın, olay yerine gelen polis panzeri ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Yaşadığı olayı anlatan TIR sürücüsü Süleyman Yaldız, “Yolda seyir halinde iken yola çıkan bir grup önce ateş açarak beni durdurdu. Kafama silah dayayarak beni indirdiler. Sonra araca Molotof atarak yaktılar. Durum bu.” Şeklinde  yaşadığı korkulu anları anlattı.

PKK`liler, Fahrettin Paşa Mahallesinde hemzemin geçit üzerinde durdurulan bir araç ateşe vererek tamamen yakarken, Barbaros Mahallesi ve Gazipaşa Mahallelerinde bulunan çocuk parkındaki oyuncakları da yaktılar. Gazipaşa Mahallesinde çıkan olaylarda Yunus G. (17) isimli bir kişi silahla yaralandı. Yaralı Yunus G. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İlçede devam eden olaylarda PKK`lilerin zaman zaman gerçek silah kullandığı görülürken, polis bir çok mahallede geniş güvenlik önlemi aldı. (Abdulhakim Kurt-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir