• DOLAR 32.551
  • EURO 34.844
  • ALTIN 2435.851
  • ...
Cizreli çocuklar çatışmalara rağmen Kur`an dersini aksatmadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sokağa çıkma yasağı 64. gününe girerken çatışmaların en yoğun yaşandığı Cizre'nin Nur  Mahallesinde oturan20'den fazla kız ve erkek çocuğu, şiddetli çatışma sesleri ve patlamalara rağmen  Kuran-ı Kerim öğrenmeye devam etti.

Mahallede yaşanan şiddetli çatışmalardan dolayı camiye gitmekte sıkıntı çektikleri için bir evin bahçesinde ders almaya devam eden çocukların,  sokağa çıkma yasağının  uygulandığı ilk günden bu yana Kur`an-ı Kerim dersini aksatmamaları  görenleri hayran bıraktı.

Ders alan öğrencilerden Mehmet Nurullah Gözüngü "Kur`an okumak her Müslümana  şart olduğu için sokağa çıkma yasağı bizim Kuran-Kerim öğrenmemize engel olmayacaktır. Bu nedenle sokağa çıkma yasağından önce camide ders alıyorduk şimdi sokağa çıkma yasağından dolayı evimizin avlusunda Kuran-ı Kerim okuyoruz" dedi.

Kur`an-ı Kerim dersi alan kız çocuklarından Esma Hüsna Gözüngü ise şöyle konuştu:"Sokağa çıkma yasağı başlamadan önce  normal olarak camide Kuran- Kerim okuyorduk.Sokağa çıkma yasağı başladığından beri evin avlusunda okuyoruz. Sokağa çıkma yasağı Kur`an okumamıza engel olmadı ve inşallah engel olmayacaktır." 

Esma Hüsna konuşmasının devamında Kur`an-ı Kerim`i her Müslüman'ın okuması lazım ve her Müslüman'ın Kur`an okumasını tavsiye ediyorum ifadelerini kullandı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir