• DOLAR 32.501
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2430.519
  • ...
Protesto eylemlerinde 26 PKK`li gözaltına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Abdullah Öcalan`ın 15 Şubat 1999'da yakalanışını protesto etmek amacıyla Batman`da HDP/PKK`lilerin öncülüğünde yurdun çeşitli yerlerinde protesto gösterileri düzenlendi.

Batman

Batman`da DBP ve HDP`liler, kentin kenar mahallelerinde küçük çapta gösteri yaparak olay çıkardı.

Çoğu çocuklardan oluşan grubun protesto gösterisine  polis biber gazıyla müdahale edildi. Çıkan arbedede 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Polisin biber gazıyla müdahale etmesiyle grup ara sokaklara kaçarak dağıldı.   

Van

Van merkez Hacıbekir Caddesi'ndeki Sebze Hali Kavşağı'nda toplanan PKK`li grup, Öcalan lehine slogan atarak İkinisan Kavşağı'na kadar yürüdükten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında basın açıklaması yaptı. Açıklamanın ardından çıkan olaylarda 6 kişi gözaltına alındı.

HDP`li vekil çukurları savundu

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, burada yaptığı konuşmada çukur ve barikatları savunarak, “Bizler Kürdistan`da onların kirli ellerle açtıkları hendeklere faşizmin bayrağını gömüp özgürlük bayrağını asıp onurlu bir şekilde dalgalandıracağız. Bizler bu onurlu yolda sadece Kürt halkı için değil, tüm halklar için bu yolu en görkemli bir şekilde yürüyeceğiz." dedi.

Yapılan açıklamanın ardından grubun dağılacağı sırada yüzleri maskeli kişilerin polislere taş ve havai fişek atması üzerine olaylar çıktı. Polis taş atan göstericilere tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale ederken, çıkan olaylarda 6 kişi gözaltına alındı.  

Şanlıurfa

Şanlıurfa`nın  Viranşehir ilçesinde Abdullah Öcalan`ın yakalanışını    protesto eden grubun  yolu trafiğe kapatması  polis müdahalede bulundu.

Edinilen bilgiye göre Viranşehir ilçesinde dün akşam  Şırnak mahallesinde  demirci yolu üzerinde bir grup lastik yakarak  Abdullah Öcalan`ın yakalanışını protesto etmek için yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen polis ekipleri olaya tazyikli su ve biber gazi ile  müdahale etti. Daha sonra  grup  ara sokaklara kaçarken çıkan olaylarda göstericilerde 10 kişi gözaltına alındı.   

Viranşehir Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri devam ediyor.   (M.Fatih Akgül/ Murat Dalgın/ Sabri Acet -İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir