• DOLAR 32.502
  • EURO 34.944
  • ALTIN 2434.133
  • ...
Suriyeli mültecilere Adıyaman'ın tarihi mekanları gezdirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Savaş psikolojisi içerisinden ayrılarak mülteci kapında yaşamlarını sürdüren Suriyeli çocuklara, Adıyaman’da Faaliyetlerini sürdüren Milli Türk Talebe Birliği ile İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şubesi   tarafından hayata geçirilen “Ensar Ol” projesi kapsamında Adıyaman’ın tarihi mekanları gezdirildi.

Suriye halkının ülkemizin kardeşleri olduğunu hatırlatan Milli Türk Talebe Birliği Adıyaman Şube Başkanı Ebubekir Sıddık Kara, savaşın acı yüzünden kaçarak ilimize sığınan Suriyeli ailelerin çocukları için bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını ifade ederek, “Bizler de bugün Suriyeli kardeşlerimize yardım elimizi uzatmamız gerektiğini düşündük. Çünkü Suriye’de bazı kirli eller Suriye halkına zulüm yağdırmakta. Suriye toprakları içerisinde kan, gözyaşı, açlık, zülüm yaşanmaktadır. Milli Türk Talebe Birliği olarak İlim Yayma Cemiyeti İşbirliği ile birlikte düzenlemiş olduğumuz “Ensar Ol” programı çerçevesinde Adıyaman çadır kent kampında yaşayan Suriyeli öğrenciler ile birlikte Adıyaman’ın kültürel, tarihi ve manevi değerlerinin bulunduğu Adıyaman Müzesi’ne, Tarihi Keleş Konağı’na ve Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin makamına gezi ziyareti düzenledik. Allah nasip ederse bu gibi projelerimiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

“Ensar Ol” projesi kapsamında düzenledikleri faaliyetler hakkında bilgi veren İlim Yayma Cemiyeti Adıyaman Şube Başkanı Faruk Bülent Kaplan ise, “Birkaç yıldan bu yana ilimizde misafir olan Suriyeli mülteci kardeşlerimize tüm halkımız kucaklarını açtı. Bu ailelerin çoğu yakınlarını savaşta kaybettikleri için bizler onlara kardeşlerimiz gibi sahip çıktık ve çıkıyoruz. Bütün dünya bu insanların ölümlerine seyirci kalırken, sadece devletimiz bu insanlara kucak açtı. Dünyanın farklı yerlerinde Suriyeli mültecilere sahip çıkmayan batı ülkeleri ne yazık ki bu insanların ne kadar acı çektiğini görmemek için gözlerini kapatmış durumdalar. Bizler Suriye halkının yaşadığı acı savaşı görüyoruz ve o acının biran önce son bulmasını talep ediyoruz.” dedi.

Suriyeli mülteci çocukları bu gezi programından son derece mutlu olduklarını belirten Bülent, “Adıyaman’da mültecilerin yaşamış olduğu çadır ketteki çocuklarımıza mini bir gezi programı düzenlemek üzere onlarla birlikte bir program gerçekleştirdik. Suriyeli mülteci kardeşlerimizin çocukları bu gezi programından ötürü bir hayli mutlu oldular. Bizler de aynı şekilde bu mutluluğa ortak olduk. Bundan sonra bu kardeşlerimizle birlikte bu tür etkinliklerimiz sık sık gerçekleşecektir” şeklinde konuştu. (Aydın Evren - İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir