• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
Van`da Hasar Tespit Çalışmaları Sona Erdi Ama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da yaşanan 7,2 ile 5,6 şiddetindeki depremler sonrası başlatılan hasar tespit çalışmaları son buldu. Ancak bunlara rağmen Van`da bulunan birçok vatandaş ise, hasar tespit ekiplerinin evlerine tespite gelmediklerini savundu.
 
Van`ın Karpualan Köyü gibi birçok yerde hasar çalışmalarının yapıldığı ancak aynı hasarlı durumunda olan evlere aynı şeyi söylemedikleri ileri sürüldü. Yan yanda olan iki evden birisine oturulur tespiti yapılırken aynı hasarlı durumunda olan diğer ev için oturulamaz tespiti yapıldığı iddia edildi.
 
Bu Kış Şatlarına Rağmen Çadırda Kalıyoruz 
Birçok vatandaş ise, evlerinin hasarlı olduğunu buna rağmen hasar tespit ekiplerinin evlerine gelmediklerini vurguladılar. Bu konu hakkında bize başvuran depremzede mağdurlardan Ömer Işık, yaşadıkları sorunları dile getirerek şu ifadelerde bulundu; "Depremler nedeniyle evimiz ağır hasar aldı. Birçok yerinde kırık ve çökükler var. Bu nedenle eve giremiyoruz. Evin birçok bölmesinde ağır çatlaklar ve kırıklar olduğu için iki elimizi yumruk şekline getirerek içine sokabiliyoruz. Buna rağmen hasar tespit ekipleri, evde incelemelerde bulunmadılar. Bu kış şatlarına rağmen çadırda kalıyoruz" dedi.
 
Beni Hasta Annem ve Babamla Adeta Ölüme Terk Ettiler 
Mahallede bazı evlerde hasar tespit incelemeleri yapılmasına rağmen kendi evlerine bakılmadığını belirten Işık, "Ben Van`a bağlı Yeni mahallede oturuyorum. Şu ana dek hasar tespit ekipleri mahallede bulunan birçok evde incelemelerde bulundular. Ancak tüm söylemlerimize rağmen eve gelip bakmadılar. Bize, ben oraya bakmam. Oraya başka ekip bakacak dediler. Ancak şuana dek kimse gelip bakmadı. Van Valiliğinden gelen açıklamada ise, hasar tespit çalışmalarının bittiğini öğrendim. Şu ana dek gelen olmazken, ne zaman gelecekler? Bu haberle artık kime danışacağımı şaşırdım. Beni hasta annem ve babamla adeta ölüme terk ettiler" ifadelerini kullandı.
 
Siz Başvuruda Bulunmasınız Dahi Kendileri Gelip Bakacaklar… 
Birçok yere gittiğini belirten Işık, "İlk önce İrfan Baştuğ İlköğretiminde bulunan "Beyaz Masa"ya giderek sorunlarımı onlara anlattım. Bana, şu anda hasar tespit çalışmaları köylerde yapılıyor. Merkeze gelecek dediler. Ayrıca siz başvuruda bulunmasınız dahi kendileri gelip bakacaklar. İster sağlam olsun ister hasarlı olsun fark etmez dediler. Ancak yine gelmediler. Birçok yere daha başvurdum. Valiliğe de gittim. Diğer vatandaşlar gibi ben de dilekçe vererek gerekli evraklarla birlikte dokümanlarımı teslim ettim. Bundan da gelen olmadı. Son çare olarak "İl Afet ve Acil Durum" merkezine başvurdum. Orada bulunan yetkililerden aldığım bilgi, bir ay içerisinde gelineceği yönünde oldu. Ancak bir ay içinde bu kış mevsiminde çadırda ne kadar dayanabiliriz" diye belirtti.
 
Ben Derdimi Kime Anlatacağımı Bilmiyorum 
Kimsenin kendisiyle ilgilenmediğini, ilgilenen yetkililerin de başından savma ibareler kullandığını savunan Işık, "Birçok birime uğradım. Sorunlarımı bir bir anlattım. Mahalle muhtarına da gittim ancak kimse yardımcı olmadı. Gittiğim her birim yetkilileri başından savma gibi cümleler kullanarak, sorunlarımla ilgilenmediler. Ben derdimi kime anlatacağımı bilmiyorum. Bir yandan evin hasarlı olması, diğer yandan kış mevsimin yaşanması gibi sorunlarla baş başa bırakıldık" diye konuştu.
 
Evimizin Bir An Önce Hasar Tespiti Yapılsın 
Bu kış mevsiminde hasta anne ve babasıyla çadırda kaldıklarını belirten Işık "Çok zor şatlarda yaşamımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Bu kış mevsiminde Parkinson (titreme) hastası annem ile kalp hastası olan babamla birlikte adeta yaşam mücadelesi veriyoruz. Şuana dek uzanan bir el olmadı. Yetkililerden evimizin bir an önce hasar tespitinin yapılmasını, annem ve babamı düşünerek yardımda bulunmalarını, başımızı sokabileceğimiz bir konteynır vermelerini istiyorum" diye belirtti.
 
Burhan Teke - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir