• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Fıstık ve zeytin fidan ekimine başlanıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antep fıstığı fidanı yetiştiriciliğinin merkezi olan Birecik`te fıstık ekim sezonun başlaması, fidan yetiştiricilerini ve satıcılarını sevindiriyor.

Fıstık fidanı yetiştiriciliği ve aynı zamanda satıcılığını yapan Hüseyin Kaya, Antep fıstığının geçen yıllara göre talepten fazla ekiminin olduğunu, Siirt`ten gelen tüccarların çatışmalardan dolayı önceki yıllara göre fazla rağbet etmemesiyle, fıstık fidanı üreticileri ellerindeki fidanları satamama kaygısı taşıdıklarını, fakat ekim sezonunun başlamasıyla bu kaygıların sona erdiğini söyledi.

Antep fıstığı fidanının tanesi 2-3 lira, Zeytin fidanının ise 15-20 lira olduğunu söyleyen Kaya, zeytinyağının geçen yıllara göre çok daha kıymetli olmasından, ekicilerin zeytin fidanını tercih ettiklerini söyledi.

Kaya yetiştiriciliğin basit bir iş olmadığını belirtirken, fidan yetiştiricilerine uyarılarda bulunarak, herkesin baka bilecek kadar fidan yetiştirmesi gerektiğini, haddinden fazla üretim olduğunda fidanın pazarlamasında sıkıntı yaşadıklarını ve bu sıkıntının da bütün fidan üreticilerini etkilediğine vurgu yaptı. (Bahattin Coşkunkan - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir