• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
‘Saldırılara Cevap Vermek Filistinlilerin Hakkıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mücahid Temel / Doğruhaber

Musa Ebu Merzuk şu an Filistinlilerin Gazze’de oluşturmayı diledikleri sükûnet ortamı düşmanın saldırılarına cevap vermelerine bir engel teşkil etmez. Her ne kadar güç dengesi Siyonist düşmandan yana olsa bile, güç yetirdikleri her yöntemle karşılık vermeleri lazım olduğunu belirtti.

Çatışmazlık ortamının sağlanmasının tek taraflı bir şey olamayacağına değinen Ebu Merzuk, “Eğer sükûnet ortamı isteniyorsa bunun iki taraflı desteklenmesi gerektiğini, bu girişim tek taraflı oluyorsa bunun bir manası kalmıyor” diye konuştu.

Filistinli grupların bir çok defa saldırmazlık kararına aldıklarına işaret eden Ebu Merzuk, Bu kararların sürekli düşmanın saldırıları ve öldürmelerden dolayı yürürlüğe konulamadığını ve düşmanın bu saldırılarına cevap vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Düşmanın Gazze’ye saldırı konusunda bütün savaş aletlerini kullandığına değinen Ebu Merzuk, “Filistinli grupların kendilerini savunmaksızın ölümü bekleyemeyeceklerini, tam aksine saldırılara karşılık sert ve şiddetli bir direniş sergilemeleri gerektiğini” açıkladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir