• DOLAR 32.582
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2430.45
  • ...
`TV dizileri aile yapısını tehdit ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TV dizilerinin aile yapısını tehdit eden boyutlara ulaştığına dikkat çeken Yuva Kurma ve Aileyi Koruma Derneği Başkanı Necip Gazel, ahlaki yozlaşmalara karşı öz değerlere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Adana`da birçok sivil toplum kuruluşunun da katılımıyla basın açıklaması düzenleyen Gazel, modernite adına medyada yer verilen dizileri eleştirdi. Ahlaki değerlerden yoksun TV dizileri ile bazı programların özellikle yeni nesil ile aile yapısına kapanması zor yaralar açtığını belirten Gazel, bu konuda hem RTÜK`ün hem de ailelerin gerekli önlemleri alması gerektiğini dile getirdi.

“Yozlaştıran dizi ve programlar giderek daha artmakta”

TV`lerin olumsuzluklarına da değinen Gazel, “Toplum üzerinde olumsuz etkiler oluşturan, yönlendiren ve yozlaştıran dizi ve programlar giderek daha fazlalaşmaktadır. Son zamanlarda artan dizi furyası neredeyse insanların günlük yaşantılarının tam da odak merkezi haline gelmiştir. Özellikle gençlere yönelik diziler, sanal ortamlarda birey olma arayışı içerisinde kaybolmakta olan gençlerimizin hayal dünyalarını olumsuz şekillendirmektedir. Sadece eleştirilmekle kalan ancak somut çözüm üretilemeyen bu sorun bir yandan kronikleşmekte iken öte yandan tepki görmeyen rant çevreleri değişik amaçla bu furyayı beslemeye devam etmektedir.” dedi.

“Ahlaki yapımızı gözetecek şekilde denetimlerin yapılması şart”

Bazı dizi ve programların toplum ve aileyi ayakta tutan değerlerin yok etmeye başladığını ifade eden Gazel, “Bazı diziler, değerlerimizi tahrip ederek ahlaken yozlaşma ve sosyolojik-psikolojik dejenerasyona neden olmaktadır. Aile bağlarını, arkadaş ilişkilerini, toplumsal birlik ve dayanışma ruhunu zedeleyen, sevgi, saygı, vefa, merhamet yardımlaşma gibi duyguları yok edip çarpık ilişkileri besleyen hırs, öfke ve intikam duygularını harekete geçirerek şiddeti makul hale getiren senaryolar izleyiciler tarafından giderek içselleştirilmektedir.” diye uyardı.

Yetkililer tarafından gereken önlemler alınarak ahlaki yapımızı gözetecek şekilde denetimlerin yapılması gerektiğini belirten Gazel, ayrıca ahlaki bozulmalara karşı öz değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. (Ayhan Kaya- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir