• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Aydın Menderes Son Yolculuğuna Uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fatih Camisi`ndeki öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Aydın Menderes`in naaşı cenaze aracına konuldu.

Daha sonra Menderes`in naaşı, babası Adnan Menderes`in de naaşının bulunduğu, defnedileceği Topkapı`daki Anıt Mezar`a getirildi.

CUMHURBAŞKANI GÜL VE BAŞBAKAN ERDOĞAN`DA CENAZEDE

Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çok sayıda siyasetçi ve iş adamı katıldı. Sabahın erken saatlerinde Aydın Menderes`e son görevlerini yapmak için gelen binlerce vatandaş Fatih Camii avlusuna sığmadı.

Türkiye, idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes`in oğlu Aydın Menderes`i son yolculuğuna uğurladı. Dün Ankara`da düzenlenen cenaze töreninin ardından bugün de Fatih Camii`nde tören düzenlendi. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ilk gelenler arasında yer aldı. Menderes`in eşi Ümran Menderes de cenazeyle birlikte camiye geldi. Ümran Menderes cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da cenaze törenine katıldı. Devletin zirvesinin cenazeye katılması güvenlik tedbirini de üst seviyeye çıkardı. Caminin minaresine özel harekatçı ve keskin nişancı polisler yerleştirildi. Çevik kuvvet polisleri cami çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Cenaze merasimine AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, eski Bakanlardan Kürşat Tüzmen, eski CHP milletvekili Mehmet Sevigen, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, DP eski Başkanı Süleyman Soylu, CHP Milletvekili Akif Hamzaçebi, Adnan Polat, Celal Bayar`ın torunu Emine Gürsoy Naskali, eski bakan Gürcan Dağdaş, THY Genel Müdürü Temel Kotil`in yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Cenaze törenine TSK`yı temsilen Korgeneral İsmail Serdar Savaş ve rütbeli bazı askerlerin de katıldığı gözlendi.

Namaz öncesi Fatih Camii`nde Kur`an tilaveti okundu, merhum Başbakan Adnan Menderes ve Aydın Menderes`e dualar edildi. Avluyu dolduran binlerce vatandaş, Adnan Menderes ve Aydın Menderes için yapılan dualara hep bir ağızdan `amin` dedi.

Öğle namazının ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Fatih Camii`ne birlikte geldi. Cenaze namazında Gül, Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek, bakanlar Hayati Yazıcı, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ön safta yer aldı. Cenaze törenin ardından Menderes için helallik istendi.

Namazın ardından Fatih Camii imamının cemaate yaptığı konuşmada Adnan Menderes ve oğlu Aydın Menderes`in yaptığı hizmetlerden bahsetti. Daha sonra Menderes için dua edildi.


Menderes`in cenazesi Fatih Camii`nde

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes`in oğlu Aydın Menderes`in cenazesi, THY`ye ait özel bir uçakla İstanbul`a getirildi.

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Aydın Menderes, Ankara`dan İstanbul`a getirildi. Atatürk Havalimanı`ndan cenaze aracına konulan Menderes`in naaşı polis eskortu eşliğinde Fatih Camii avlusuna getirildi. Menderes`in naaşı getirildiği sırada camiye TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Menderes`in eşi Ümran Menderes de geldi. Cenaze resmi polislerin omzunda caminin avlusuna götürüldü.

Fatih Camii`nde Menderes için Kur`an okutuldu

Tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden merhum Başbakan Adnan Menderes`in oğlu Aydın Menderes için, Fatih Camii`nde Kur`an-ı Kerim okutuldu.

 

Anıt Mezar`da hazırlıklar sürüyor

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes`in vefat eden oğlu Aydın Menderes`in defnedileceği Anıt Mezar`da hazırlıklar sürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekiplerce sabah saatlerinden itibaren Menderes`in defnedileceği mezarın çevresinde hazırlıklar yapılıyor.

Bu arada, Anıt Mezar çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, alana gelen tüm araçların da kontrol edilerek alana girişine izin veriliyor.


AYDIN MENDERES KİMDİR?

Eski Başbakan Adnan Menderes`in oğlu Aydın Menderes, 1946 yılında Ankara`da doğdu. Menderes, Ankara Koleji`ni bitirdikten sonra yüksek öğrenimini Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi`nde 1968 yılında tamamladı. Siyasete 1970 yılında Aydın`da Demokratik Parti`nin il başkanı olarak giren Menderes, 1977 yılında Adalet Partisi Konya Milletvekili ve 1978 yılında aynı partinin genel idare kurulu üyesi oldu. Menderes, 1993 yılında kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi`nde Genel Başkanlığı`na seçildi. 1994 yılında bu partiyle birleşen Demokrat Parti`de Genel Başkan oldu. 1995 yılında Refah Partisi`nden İstanbul milletvekili seçilen Menderes, 1996`da aynı partinin Genel Başkan Yardımcılığı`na getirildi. Fazilet Partisi`nden 1999`da İstanbul milletvekili olan Menderes, aynı yıl partisinden istifa etti. 3 Kasım 2002`de DYP`den Aydın milletvekili adayı olan Menderes, DYP`nin 3 Kasım 2002 seçimlerinde barajı aşamaması üzerine siyaseti bıraktı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir