• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Silopi`de ertelenen "26 Ocak Dünya Gümrük Günü" kutland
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Valiliği tarafından 14 Aralık 2015`te başlatılan ve 19 Ocak 2016`da sona eren sokağa çıkma yasağından dolayı İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce "26 Ocak Dünya Gümrük Günü" ile ilgili ileri tarihe ertelenen etkinlik gerçekleşti.

İlçe merkezinde bulunan bir otelde düzenlenen program, İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünün 2015 yılı faaliyetlerinin içeren sinevizyon gösterisi başladı.

Ardından açılış konuşmasını yapan İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Mehmet Tuncay Bayraktar, dünyanın en iyi en güvenli ve en hızlı çalışan gümrük idarecileri olma hedefinde ihracatın ve nakliye sektörünün rekabetini arttırmadaki faaliyetlerini aralıksız sürdürdüklerini ifade etti.

2015 yılı süresinde Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak`a araç giriş çıkışlara da değine Bayraktar, ülke genelinde kara sınır kapılarında toplam giriş ve çıkış olarak yapılan sayının yaklaşık yüzde 40`ının Habur Gümrük Kapısı`ndan gerçekleştiğini vurguladı.

Mehmet Tuncay Bayraktar konuşmasına şöyle devam etti: “Habur Sınır Kapısı`ndan 2015 yılın da 1 milyon 760 büyük ve küçük araç giriş çıkış işlemlerimiz gerçekleşmiştir. Bunun anlamı ise günde 5 bine yakın aracın giriş çıkış yaptığıdır. Irak`a ihracatımız bir önceki yıla göre yaklaşık 2 buçuk milyar dolar azalışla 8 buçuk milyar dolar olarak gerçekleşmiştir. 2014`te kaçak yakalanma olayı 335 iken 2015 yılında 375`e çıkardık. Kaçak yakalama değeri olarak da son 3 yıla göre 3 kat artışla 24 milyon dolarlık bir değere ulaşılmıştır.”

Bayraktar, katılımcılara teşekkür ederek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci`nin selamlarıyla tüm gümrük çalışanlarını tebrik ettiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdür Mehmet Tuncay Bayraktar, Gümrük Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Lütfü Kop ve Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Yakup Sefer`e birer onurluk takdim etti. Program verilen yemeğin ardından son buldu. 

Programa 172. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Arkın Eken, İlçe Emniyet Müdürü Murat Müftüoğlu, Gümrük Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Lütfü Kop, Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Yakup Sefer, askeri erkân ve gümrük personelleri katıldı.  (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir