• DOLAR 32.558
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2425.704
  • ...
Simit satan küçük çocuğun kitap okuma aşkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Küçük yüreğiyle büyük yükün altına giren 13 yaşındaki küçük Muhammed, evde tek başına çalışan babasına yardım etmek için hem okul okuyup hem de bir karton kutunun üzerinde açtığı tezgâhta simit satıyor.

Beş nüfuslu ailesinin bütçesine katkı sunan Muhammed, okul sonrası simit sattığı zamanlarda fırsat buldukça tezgâhının başında kitap okumaya çalışıyor. Ziya Gökalp Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki kaldırımda simit satan küçük Muhammed, kitap okumayı çok sevdiği için simit sattığı zamanlarda da kitaplarından ayrılamadığını söyledi.

Batman İl Halk Kütüphanesine üye olan küçük Muhammed, bilgi edinmek ve kendini geliştirmek için kitap okuduğunu dile getirdi.

Bayındır Mahallesi Çevre Yolunda ikamet eden bir ailenin yaşadıklarını 13 yaşındaki çocuklarından dinledik. Muhammed, okuldan sonra aile bütçesine katkıda bulunmak için sokakta çalışmak zorunda kalıyor.

Simit satan babası gibi kendisinin de aile geçimine katkıda bulunmak için simit sattığını söyleyen 7`inci sınıf öğrencisi Muhammed, “Beş nüfuslu bir aileyiz. Bizim borçlarımız olduğu için ben de çalışıyorum. Simit satarak hem aileme katkıda bulunuyorum hem de okul harçlığımı çıkarıyorum.” dedi.

Muhammed, “Burada simit satarken boş zamanımı değerlendirerek kitap okuyorum. Bilgilerimi tazelemek ve kendimi geliştirmek için okuyorum. Burada çalışırken iki günde bir, bir kitap okuyabiliyorum.  İşin yoğunluğuna göre bazen günde bir kitapta okuduğum oluyor. Ben çalışkan bir çocuğum, çalışarak aynı zamanda okul harçlığımı da çıkarıyorum. Okuduğum kitapları üyesi olduğum Batman İl Halk Kütüphanesinden alıyorum. Bu kitaplarla vaktimi değerlendiriyorum. Benim arkadaşlarım oyun oynuyorken ben, burada simit satıp ayrıca aile bütçeme katkıda bulunuyorum.” şeklinde konuştu. (M. Sait Çelik – İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir