• DOLAR 32.569
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2433.933
  • ...
Bingöl`de kaza: 3 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün Sancak beldesinde yoğun kar yağışının ardından kapanan yolun açılmasından sonra meydana gelen buzlanma nedeniyle trafik kazası meydana geldi. Kazada 1`i ağır 3 kişi yaralandı.

Yüksek kesimlerindeki yoğun kar yağışının ardından Adaklı, Kiğı ilçeleri ile Sancak beldesinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ederken dar ve tek şeritli açılan ilçe yolları kazaların yaşanmasına neden oluyor.

Alınan bilgiler göre, Bingöl yönünden gelip Kiğı ilçesine doğru giden ve yolun Sancak Sarıgöl (Golla Zerik) köprüsü çıkışında kapalı yolun dar ve tek şerit halinde açıldığı için Engin Balta`nın kullandığı 61 TU 781 plakalı araç ile Resul Atılgan yönetimindeki 12 AD 076 plakalı araçla kafaya çarpıştı. Meydana gelen kazada, 1`i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza yapan aracın şoförü Resul Atılgan, kazanın yolların yeterince iyi temizlenmesi nedeniyle meydana geldiğini ileri sürdü.

Atılgan, Bingöl`den annesi ile beraber Adaklı Hasbağlar köyüne giderken yoğun kar yağışı nedeniyle yolların tek şerit şeklinde açıldığı yolda karşı yönden gelen Engin Balta`nın kullandığı 61 TU 781 plakalı araç ile kafa kafaya çarpıştım. Aracımda bulunan annemin kolunda, kafasında ve burnunda kırıklar oluştu.  

‘İnsanlar ölmeden önce yollar açılsın`

Yetkililerin yaptıkları açıklamada ‘ilçe yollarımız açıktır` demelerine tepki gösteren Atılgan, "Masa başında böyle demekle olmuyor, tek şeritle yol açarsan bu tür kazalara zemin hazırlamış olursunuz. Sancak, Kiğı, Sancak, Adaklı yollarına gelip baksınlar. Her gün bu yolda minibüsçülük yapıyorum, bu yolun nerde yokuş, nerde çukur olduğunu bildiğimiz halde çok zaman karşı yönden gelen araçlarla kafa kafaya geliyoruz. Karayolu yetkililerinden gelip yolu görmelerini rica ediyoruz. Bu kazada verilmiş sadakamız varmış. Bu kaza kayalık bir yerde olsaydı, hiç birimiz kurtulamazdık. Bizler öldükten sora yollar açılmasın. Ölmeden önce, kazalara yaşanmadan yollar açılsın.” dedi. (Nihat kanat-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir