• DOLAR 32.426
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2324.925
  • ...
`14 Şubat ifsat günüdür`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sözde sevgiler günü olarak kutlanan 14 Şubat`ın, Batı tarafından ortaya atılan bir ifsat projesi olduğunu söyleyen İlahiyatçı Ömer Bektaş, Müslümanların Resulullah`ın aile hayatını kendi yaşamına aktarıp genç nesli bu ilkeler doğrultusunda şekillendirmesi gerektiğini belirtti.

14 Şubat`ın, sevginin evlilik dışı ilişkilere dönüştürülmesi ve aile kurumunun ortadan kaldırılması için yaygınlaştırılmaya çalışılan bir gün olarak ifade eden Bektaş, bu günün basın yoluyla özendirildiğine dikkat çekti.

İslam toplumunun genç neslinin, kendi öz değerlerinden kopuk bir eğitim anlayışından geldiğini belirten Bektaş, “Bugün sosyal ağ adıyla nesil yok edilmeye çalışılmakta. İşte bu noktada İslam toplumunun kurtuluşu için herkes beraberce seferber olmalıdır. İslam medeniyeti, zulme maruz kalmış cahil toplumu bütün asırların seçkin toplumu haline getirdiyse bizler de hep birlikte başta birey olarak ailelerimizi örnek nesil haline getirip toplumun inşasını yeniden sağlayabiliriz. Özellikle Resulullah`ın aile hayatını kendi yaşamımıza aktarmalı ve genç nesli O`nun ilkeleri doğrultusunda şekillendirmeliyiz.” dedi.

28 Şubat sürecinde İslami değerlerin ihyası, ahlaki yozlaşmanın ortadan kalkması için gayret gösteren dindar neslin o süreçte cezalandırıldığını kaydeden Bektaş, “Hal böyle olunca, bugün üzülerek söylemek gerekirse enkaz haline gelmiş, idealleri olmayan, geçmişini okuyamayan geleceğine de yön veremeyen bir nesil ortada. Bu karamsar topluma gerek Sivil toplum kuruluşları gerekse hükümetin olumlu çalışmaları vardır, ancak bu kesinlikle yeterli değildir. Hep birlikte ivedilikle bu yozlaşmanın önüne geçilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Bektaş, son olarak, “Aile kurumunu güçlendirmeliyiz, gençliğin maddi olanaklarını oluşturup zamanında evlendirmeliyiz. Eğitimi mutlaka ahlak, edep, iman kavramlarıyla şekillendirmeliyiz. Yerli malı derken okullarda meyve ve pasta olarak anlamamalıyız. Kendi öz yerli ahlaki değerlerimizi anlamalıyız.” tavsiyelerinde bulundu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir