• DOLAR 32.503
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2486.759
  • ...
Füze Kalkanı Protestosunda 19 Gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ancak, meydanda geniş güvenlik önlemi alan polis, grubun açıklama yapmasına izin vermedi. Meydanda gösteri, miting ve açıklama yapılmasının Valiliğin 22 Aralık’ta aldığı kararla yasaklandığını belirten polis, gruptan dağılmasını istedi. Bunun üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Çevik Kuvvet, gruba biber gazı ile müdahale etti. Bunu üzerine geri çekilen öğrenciler, dağılmamakta ısrap edip, ’Baskılar bizi yıldırımaz’, ’Demokratik hakkımızı kullanmak istiyoruz’, ’Bu vatan bizim, ABD defol’ diye slogan attı.

Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü İsmail Torlak, trafiğe engel olan grubu defalarca megafonla, dağılmamaları için uyardı. Buna rağmen ’Füze kalkanı değil, demokratik lise istiyoruz’ yazılı pankart açıp, açıklama yapmak isteyen grubu çembere aldı. Bunun üzerine ikinci bir arbede daha yasandı.

Polis, öğrencilerdin tamamını gözaltına aldı. Polis otobüsüne bindirilen öğrenciler, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Bu sırada meydana gelen bir grup da, gözaltına alınan öğrencilere destek verip, ’Faşizme karşı omuz omuza’ sloganı attı.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir