• DOLAR 32.564
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.058
  • ...
 Aydın Menderes Bugün Toprağa Veriliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle tedavi gördüğü Ankara Atatürk Hastanesi`nde hayatını kaybeden Aydın Menderes bugün öğle vakti Fatih Camisi`nde kılınacak namazın ardından Topkapı`daki Anıt Mezar`da toprağa verilecek.
 
Ailesi tarafından sabah erken saatlerden Atatürk Eğitim ve Araştırma Eğitim Hastanesi morgundan alınan Menderes`in cenazesi, uçakla İstanbul`a getirildi. 
Eski başbakanlardan Adnan Menderes`in en küçük oğlu olan Aydın Menderes, 1970`de Aydın`da Demokratik Parti`nin İl Başkanı olarak siyasete girdi.
 
1977`de Adalet Partisi Konya Milletvekili olan Menderes, 12 Eylül darbesiyle 10 yıl siyasetten yasaklandı. Yasakların kaldırılmasından 4 yıl sonra tekrar siyasete dönen Menderes, kurucusu olduğu Büyük Değişim Partisi Genel Başkanlığına seçildi. Büyük Değişim Partisi`nin 1994`de Demokrat Parti ile birleşmesinin ardından da Demokrat Parti Genel Başkan`ı oldu.
 
1995`de Refah Partisi`nden İstanbul Milletvekili olan Aydın Menderes, Refah Partisi`nin kapatılmasının ardından geçtiği Fazilet Partisi`nden ise1999`da istifa etti.
 
Geçirdiği trafik kazasının ardından bir daha yürüyemeyen Aydın Menderes, bir süredir Ankara Atatürk Hastanesi`nde tedavi görüyordu.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir