• DOLAR 32.588
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2491.829
  • ...
Ağrı`da ücretsiz kanser ve obezite tarama çalışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Halk Sağlığı Müdürlüğü personeli, 30-60 yaş aralığında bulunan kadınlar için köylere gidip rahim ağzı, meme kanseri ve obezite taraması çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cesim Solhan, Sağlık Bakanlığınca yürütülen kanser programı çerçevesinde meme kanseri, kolorektal kanser ve rahim ağzı kanseri tarama programlarına devam edildiğini söyledi.

Dr. Solhan konuşmasında, "Kanser tarama programı kapsamında 2015 yılında; Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) için yeni alınan dijital mamografi cihazının Mayıs ayında faaliyete geçmesinin ardından, 507 kadınımıza mamografi çekilerek tarama yapıldı. Ayrıca program kapsamında rahim ağzı kanserine karşı 3 bin 425 kadınımıza ve bağırsak kanserine karşı 2 bin 254 vatandaşımıza tarama yapıldı. 2016 yılı ile birlikte saha çalışmalarına hız verilerek kanser taramalarında hedef nüfusa oranla, Ocak ayında tüm olumsuz hava koşullarına rağmen Türkiye sıralamasında ilk onda yer almayı başarmış olduk. Saha çalışmalarımız tüm yıl devam edecektir." dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Solhan, kanserde erken tanının önemini vurgulayarak tüm vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermelerini isteyerek, ücretsiz olarak yapılan bu tarama programlarına katılmak üzere kentteki tüm vatandaşları,  meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolorektal kanser gibi taramaları yaptırmak üzere KETEM'e ve Toplum Sağlığı Merkezlerine davet etti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir