• DOLAR 32.564
  • EURO 34.924
  • ALTIN 2430.102
  • ...
Kapıdan satışta dolandırıcılık olaylarına dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kapıdan satışla yapılan dolandırıcılık olaylarına dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay vatandaşları farklı ikna yöntemleriyle kandırdıklarını ve anlaştıkları fiyattan fazla miktarda borç çıkarttıklarını söyledi.

Tüketici Hak Arama Derneği (THAD) Genel Başkanı Nihat Altay, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret ederek dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.  

THAD Genel Başkanı Nihat Altay, tüketicilerin hak ve menfaatlerini aramaları konusunda gönüllü olarak çalıştıklarını söyledi.

Dolandırıcılık yapan firmaları tespit ettiklerini belirten Altay, "Bu yöntemle yapılan dolandırıcılık olaylarında, haklarını tam bilmeyen veya hakkını aramaktan çekinen yaşlı ya da kırsal kesimlerde yaşayan insanlar mağdur oluyor. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren birkaç firma tespit ettik. 40 liraya sattıkları bir ürüne yaşlı veya ev hanımı tüketiciler hedef seçilerek, 300 TL`lik senete imza attırıyorlar. Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için daha dikkatli olmasını istiyoruz." dedi.

THAD gibi sivil toplum kuruluşlarının yürüttükleri çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Vali Altıparmak'ta vatandaşları mağdur eden veya etmeye çalışan bu tür firmaların üzerine gidileceğini söyledi.

Halkın bilinçlendirilmesi açısından radyo, televizyon programları ile ilgili kurumlarda ki uzman kişilerden bilgi ve görüş alınmasının uygun olacağını, uzman kişilerin tespit ederek tüketici çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığını söyleyen Altıparmak, vatandaşlarında da bu tür dolandırıcılık şebekelerine karşı daha dikkatli olmalarını istedi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir