• DOLAR 32.422
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.117
  • ...
"Suyun tümü kanalizasyon suyu değildir!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çayı'na kanalizasyon suyunun akıtılması haberlerine yönelik Batman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü (BASKİ) yazılı basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada, söz konusu kanala yağmur suyu şebekesinin de bağlandığının, kanaldan sadece kanalizasyon suyunun akmadığının belirtilmesi dikkat çekici olduğu kadar ilginç bulundu.

Habere konu olan kanalizasyon şebekesinin, kentin yağmur suyu şebekesi olduğunu belirten BASKİ Müdürü Bedirhan Güneş, Batman atık su arıtma tesisinde hâlâ günlük 55 bin metre küp suyun arıtıldığını savundu.

“Deşarj olan kanalizasyon suyu miktarı Belde Mahallesi`nin sadece bir bölümüne aittir”

Güneş, “Mevcut arıtma tesisimiz tam kapasite ile çalışıyor.  Mevcut arıtmanın biyolojik arıtma tesisine dönüştürülmesi için hazırladığımız mastır projede dört yıldır Bakanlar Kurulunun onayını bekliyor. Yağmur suyu şebekesinden deşarj olan kanalizasyon suyu miktarı Belde Mahallesi`nin sadece bir bölümüne aittir.” dedi.

“Deşarj edilen suyun tümü kanalizasyon suyu değildir”

Yağmur suyu şebekesinden deşarj edilen suyun tümünün kanalizasyon suyu olmadığını belirten Güneş, şu dikkat çekici ifadeleri kullandı:

“Karayolları Diyarbakır Bölge müdürlüğü tarafından eski devlet hastanesi kavşağında yapılan köprülü kavşak esnasında Belde Mahallesi`ndeki yerleşim alanlarının bir bölümüne ait hattın ana kolektörle bağlantısı kesilmiştir ve mecburi olarak yağmur suyu şebekesi ile bağlantısı yapılmıştır. Yağmur suyu şebekesinden deşarj edilen suyun tümü kanalizasyon suyu değildir.  Bu sorunu çözmek için bin 200`lük 7 bin metre uzunluğunda yeni bir kanalizasyon hattı ile ilgili projelendirme çalışmasının tamamlanış ve en kısa sürede ihale edilerek sorunun çözülecektir.”

Daha önce konu hakkında yapılan haberde, çevre sakinleri söz konusu kanaldan Batman Çayı`na akıtılan atık suyun lağım olduğunu ve bunun hem çevreye hem de deredeki balıklara zarar verdiğini belirterek tepki göstermişlerdi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir