• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
PSK`dan HÜDA PAR`a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Meclis üyeleri Alaattin Aras ve Celal Yıldız HÜDA PAR Genel Merkezini ziyaret ederek bölgede yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

PSK heyetini HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve GİK üyesi Şehzade Demir karşıladı.

“Kürt halkının haklarının iade edilmesini adaletin tesisi olarak görüyoruz”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yavuz, hangi görüş, inanış ve kültüre mensup olursa olsun karşılıklı hoşgörü, fikirlere ve yaşam tarzlarına saygı çerçevesinde herkesle diyalog kurmaktan yana olduklarının altını çizdi.

İslam'ı referans olarak kabul etmiş bir siyasi hareket olarak adaleti tesis etmeyi ana hedefleri olarak gördüklerini belirten Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yüz yıla yakın bir süredir insani ve İslami hakları gasp edilen Kürt halkının haklarının iade edilmesi meselesini adaletin tesisi kapsamında görüyoruz. Ancak bu hakkın tesis edilmesinde şiddeti bir yol ve yöntem olarak kabul etmeyen, ideolojisini başkalarına zorla dayatmaya çalışmayan ve Kürt halkının haklı taleplerini makul ve meşru yollarla dile getiren herkesi doğal müttefikimiz olarak görüyoruz.”

“Kürtlerin kendi iç barışlarını tesis etmeleri gerekir”

Silahlı mücadele üzerinden ideolojisini başka insanlara zorla kabul ettirmeye çalışmanın kabul edilemez bir tutum olduğunu belirten Yavuz, şiddeti şehirlere taşımanın ve çukur siyasetinin başta Kürt halkı olmak üzere herkese zarar verdiğini söyledi.

Yavuz, “Bu tür hareket tarzı ve eylemler sistemden kaynaklanan Kürt meselesinin çözümünün ertelenmesinden başka bir işe yaramıyor. Bu sorunların aşılması için her şeyden önce Kürtlerin kendi iç barışlarını tesis etmeleri gerekir. Aksi takdirde başka güçlerle barış geliştirme şansımız yoktur. Bu yük ağır bir yüktür ve bu konuda ortaya konulacak kollektif bir çabanın sorunun çözümüne ciddi katkısı olacaktır.” şeklinde konuştu.

“Kürt meselesinde HÜDA PAR`ın fikirleri ile örtüşen çok yanlarımız var”

HÜDA PAR'ın bölgede önemli bir aktör olduğunu, Kürt meselesine olan yaklaşımlarının ise HÜDA PAR`ın fikirleri ile örtüşen çok yanlarının olduğunu belirten PSK Meclis Üyesi Alaattin Aras da ziyaretlerinin gecikmiş olduğunu ifade ederek, ancak bundan sonraki süreçte bu görüşmeleri sıklaştırmak istediklerini belirtti.

Yakın bir zamanda partileşip ilk resmi kongrelerini de yapmak istediklerini belirten Aras, bunun için Ankara'da parti meclisini yakın bir zamanda toplayıp gerekli düzenlemeleri yapacaklarını da dile getirdi.

Ziyaret sonunda HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, PSK heyetine Kürtçe ve Türkçe yazılı parti programlarını sundu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir