• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Çatışma mağduru halka Ağrı`dan kardeş eli
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin ilçesindeki olaylardan mağdur olanlar için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Ağrı Temsilciliği öncülüğünde, “Kardeşliğe İhtiyacımız Var” sloganıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Kampanyaya Ağrı'daki 23 STK temsilcisi destek veriyor.

Kampanyaya destek veren STK temsilcilerinin bir araya geldiği bir pastanede basın metnini okuyan İHH Ağrı Temsilcisi Kerem Anığı, inançlarının ve vicdanlarının bu olaylar karşısında duyarsız kalamayacağını ifade etti.

Anığı, STK'lar olarak ailelerin yaşadıkları sıkıntılı süreç karşısında kayıtsız kalmamak için böyle bir çalışma başlattıklarını ifade etti.

Kerem Anığı, “Gerek göç eden insanlara gerekse yaşanan çatışmaların etkisiyle evlerinden çıkma imkânı bulunamayan ailelere acil bir şekilde yardım elini uzatmamız, kamuoyunu daha duyarlı davranmaya yönlendirmemiz ve hayırsever insanları bir şeyler yapmak için harekete geçirmemiz, vicdanlı birer insan olmamızın en önemli gereklerindendir. Ağrı'daki sivil toplum kuruluşları olarak mağdur ailelerimizin yaşadığı bu sıkıntılı süreç karşısında kayıtsız durmamak ve üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek için toplandık. Bu vesile ile ilimizin duyarlı insanlarının da bölge halkını yaşadığı bu zor günlerinde yalnız bırakmayacağına ve sıkıntıya düşmüş olan bu insanların ihtiyaçlarını giderebilmek için üzerine düşen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğine inanıyoruz. Kardeşliğe ihtiyacımız var sloganıyla başlattığımız çalışmayla her birimiz kardeşlik, paylaşma ve dayanışma adına yürekten bir ses vermiş ve mağdur duruma düşmüş olan bütün insanlarımızın sıkıntıları bizlerin de hissettiğini göstermiş olacağız.”

Hayırseverlerin ayni ve nakdi yardımlarda bulunabileceklerini hatırlatan Kerem Anığı, yardımların Vali Konağı Caddesinde bulunan yardım toplama merkezine ulaştırabileceğini ifade etti. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir