• DOLAR 32.607
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2426.09
  • ...
Nurullah Kuray`dan sevenlerine “Merheba”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

■ Doğruhaber / İstanbul

Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Ben Nurullah Kuray, Özlem Ajans bünyesinde sanat icra etmeye gayret ediyorum. Özlem Ajans ile çalışmaya 2006 yılında başladım.

Önceki albümlerinizden ve çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

2005-2006 yıllarında Diyarbakır`da Grup Vuslat ile müziğe adım attım. O dönemlerde Şehit Aytaç Baran hocamız da gruptaydı. 2007 yılında Herdem Selam adında bir albüm çıkardık. Bu albüm benim ilk albümüm oldu. Tabi o zamanlar Filistin`e ciddi bir ambargo vardı ve albümün tüm gelirlerini Filistin`e bağışladık. 2011 yılında ise Fecra Azadi (Özgürlük Şafağı) adında bir albüm çıkardım. Bu albümde Remzi Esmer Ağabeyimiz konuk sanatçı olarak katkıda bulundular. Hususi olarak şuana kadar 2 albüm çalışmam oldu. Tabi bu albümlerle beraber Özlem Ajans bünyesinde çıkan Kutlu Doğum albümlerine de katkılarda bulunduk, eserlerimiz oldu. Aynı zamanda yine ajansın bünyesinde çıkan Düğün albümlerinde eserlerimiz oldu.

AJANSIMIZIN AMACI HİZMETTİR

Bünyesinde çalıştığınız Özlem Ajans`ın icra ettiği sanat ve yaptığı eserlerden söz edecek olursanız neler söylersiniz?

Ajans; sanatı hizmet için yapan kurumlardan bir tanesi. Belki de bu alanda tek ajanstır diyebiliriz. Ben bizzat şahit olmuşumdur, birçok albümünden maddi bir kazanç elde etmez. Ancak hizmet etmek amacıyla, yapması gerektiği bilincinde olduğu için bu albümleri yapar. Herkesçe malumdur kurumlar maddi çıkar sağladığı işler yapar fakat Özlem Ajans böyle bir kurum değildir. Bünyesinde barındırdığı sanatçılar da seçilmiş kişilerdir. Sadece sesleri güzel olduğu için değil, kişiliğini, düşüncesini, ahlâki yapısını da temel alarak sanatçıları bünyesine katar. Barındırdığı saygınlığı sanatçısında da görmek isteyen bir kurumdur. Genel itibari ile ümmetin birliği, kardeşliği konularını sık sık işler. Zaten Kutlu Doğum ayında da Hz. Peygamberi konu alan albüm çıkartıyorlar. Allah kendilerinden razı olsun.

MEDİNE HASRETİNİ ANLATAN ESERLERİMİZ VAR

Yakın zamanda Albümünüz çıkacak Albüm hakkında neler söylersiniz?

Bu albüm yaklaşık 7-8 yıllık birikimin eseri. Her bir eser farklı farklı zamanlarda yazılmış bestelenmiş eserlerdir. 11 eserden oluşan Kürtçe bir albümdür ve farklı farklı konuları ele alan parçalar vardır. 10 eserin bestesi bana ait bir tane bestesini ise Bilal Güler ağabeyimiz yaptı. Söz yazarlarında biraz çeşitlilik var 2 eserin sözleri bana ait 4 eserin sözleri Fahrettin Şemrexi hocamıza ait. Abdülaziz Akay ve M. Salih Akay ağabeylerimizin de şiirleri var. Ümmetin kardeşliğini, bölünmüşlüğünü, parçalanmışlığını esas alan eserler var. Çocuklar ile ilgili bir eser var. Aynı zamanda kâinatın yaratılışını, Medine hasretini anlatan eserlerimiz var.

ELİNDE İSA`SI OLAN MERYEM`İN KONUŞMASINA GEREK YOKTUR

Sevenlerinizden ne tür tepkiler alıyorsunuz? Ne tür beklentileriniz var?

Sevenlerden talepler geliyor ve biz bu talepler üzerinden albüm çıkartıyoruz. Abdülhakim Sonkaya hocamız kitabında şunu söyler; ‘Elinde İsa`sı olan Meryem`in konuşmasına gerek yoktur.` Sanat da böyledir işte. Eğer elinizde bir sanatınız varsa bunu çok allayıp pullamaya gerek yoktur.

Çünkü bu sanat zaten kendini ifade edecektir. Dinleyicilerden aldığımız geri dönüşler bir sonraki albüm çalışmaları için ön ayak oluyor. Bu albümdeki eserler tüm zamanlara hitap edecek geniş zamanda da dinlenecek ezgilerdir.

Dinleyicilerden isteğim şahsıma değil ajansa destek olmalıdırlar. Albümlerimizi, gecemizi gündüzümüze katarak ve ciddi zorluklarla çıkartıyoruz. Dinleyicilerin bu konuya dikkat etmelerini istiyorum. Öncelikle destek vermelerini talep ediyorum.

Eğer çok paylaşmak istiyorlarsa eserleri bunun önüne geçmek imkânsız ama öncelikle destek vermeleri gerekir. Bu albümler, eserler dinlemek için vardır. Ama işin mutfağında emek harcandığı da göz ardı edilmesin. Bu albümlerin devamı için destek şart.
Nurullah Kuray, yeni albümünden bir dörtlük okuyarak röportajı tamamladı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir