• DOLAR 32.432
  • EURO 34.459
  • ALTIN 2489.062
  • ...
`Darbeyi çökertmeye KARARLIYIZ!`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Özcan / İstanbul / Doğruhaber

Cuntanın yönettiği Mısır sokakları zalim Sisi yönetimine karşı öfke ile dolup taşarken, darbeci rejimin zulümlerinde ise herhangi bir değişiklik yok. Halkın evine ekmek götüremediği ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize rağmen cunta yönetimi, neredeyse tüm gelirlerini güvenlik alanlarına harcamaktan geri durmuyor. Yolsuzluk ve rüşvet almış başını gidiyor. Halkta hâlâ kabul görmeyen Sisi cuntası, uluslararası alanda da meşruiyet sorununu aşabilmiş değil. Son olarak İhvan Cemaatinin ülke genelinde bulunan taşınmazlarının da içinde bulunduğu 1.1 milyar dolarlık malvarlığına el konulmasının akabinde hukuksuz tutuklamalar da sürüyor. Darbe sonrası on binlerce insanın işkencelerden geçirilerek cezaevlerine atıldığı Mısır zindanları adeta balık istifiyle doldurulmuş durumda. İşkencelerin devam ettiği ve hiçbir insani hizmetin olmadığı gibi zindanlarda mahkûmlar adeta yavaş yavaş ölümü bekliyor.

Ülkedeki son durumu, İhvan Cemaatinin duruşu ve Mısır`ın geleceği konusunda konuştuğumuz İhvan resmi sözcüsü Dr. Talât Fehmi, önemli açıklamalarda bulundu. Göreve yeni gelen ve ilk demecini Doğruhaber`e veren Dr. Fehmi, Mısır`da istikrarı sağlayamayan darbecilerin hem içeride hem de dışarıda meşruiyet sorunu yaşadığını ve bunu aşamadığına dikkat çekti. 

HALKA VADETTİKLERİ HİÇBİR ŞEYİ YERİNE GETİREMEDİLER
Darbecilerin yönetimindeki Mısır`ın genel ve son durumu hakkında konuşan Fehmi, “Bir buçuk yıl geçmesine rağmen darbeciler, Mısır`da istikrarı sağlayamadı. Dışarıda da meşruiyet sorununu aşamadılar. Ayrıca Mısır halkına vadettikleri hiçbir şeyi yerine getiremediler. Aksine sorunlar almış başını gidiyor. Darbeciler şuanda belli çıkar gruplarını ve darbenin başını koruma telaşında, kendi içlerinde de sorun yaşıyor, derin çatlaklar var. Daha önce kendilerini destekleyen birçok kişiyi tutukladılar. Aralarında anlaşamadıkları için Mısır`da kalamayıp yurtdışına kaçanlar da var” diye konuştu.

“DARBECİLERİN BU KADAR VAHŞİLECEĞİNİ BEKLEMİYORDUK”
Cunta yönetiminin yaptığı katliam ve insanlık dışı uygulamaları anlatan Dr. Fehmi, bu zulmün İhvan içerisinde bazı gençlerde psikolojik ve duygusal sonuçları olduğunu ancak cemaati fikir ya da metod değişikliğine götürmediğini ifade etti. Dr. Talât fehmi, “Darbecilerin cinayetleri ve zulmü, her türlü beklentiyi aştı. Gerçekten kimse bunların bu kadar vahşileceğini beklemiyordu. Dolayısıyla bunların zulüm ve vahşetleri genel olarak İhvan Cemaati içinde özelde de gençler arasında bazı psikolojik ve duygusal tepkilere yol açtı. İhvan cemaati içinde olduğu iddia edilen iç sorunların sebebi budur. Yoksa bir fikir ayrılığı ya da metot da bir farklılık yoktur. Her şeye rağmen cemaat bu iç reflekslere karşı da nasıl davranacağını iyi biliyor. İhvan içinde olduğu öne sürülen sorunlar her türlü imkânı elinde bulunduran darbeci yapının içindeki sorunlara kıyasla çok azdır. Onların içinde de büyük sorunlar olduğu halde bazı çevreler özellikle İhvan Cemaati`nin içindeki küçük sorunları büyük göstermeye çalışıyorlar. Fakat biz biliyoruz ki onların sorunları çok büyüktür” diyerek darbecilerin halkın desteğini de büyük ölçüde yitirdiklerine dikkat çekti.

DARBEYİ ÇÖKERTMEYE VE HALK İRADESİNİ HÂKİM KILMAYA KARARLIYIZ
Cemaatin geleceğe dair stratejisinde bir değişikliğe gidip gitmeyeceği konusunda konuşan sözcü Fehmi,  “Stratejimiz açıktır ve bellidir. Biz darbeyi çökertmeye ve halk iradesini hâkim kılmaya kararlıyız. Hedefimiz budur. Fakat bunu gerçekleştirmek için her zaman yeni araçlar ve yöntemler geliştirmek mümkündür ve biz bunun için çalışıyoruz. Örneğin halkın yanımızda durarak darbecilerin içindeki hoşnutsuzluğu artırması bizim için yeni fırsatlar doğuruyor. Buna göre farklı adımlar atmamıza imkân sağlıyor” şeklinde konuştu.   

İŞKENCELER CEZAEVLERİNDE DE DEVAM EDİYOR
Mısır zindanlarındaki son duruma da değinen Fehmi, darbecilerin uluslararası kamuoyundan gizlediği insanlık dışı uygulamaların sürdüğünü belirterek şöyle konuştu; “Bu konuda şunu belirtmek istiyorum; Mısır`da on binlerce kişi işkencelerden geçirilip cezaevine atıldı ama işkence bitmedi, cezaevlerinde de devam ettiriliyor. Cezaevi koşulları çok kötü, şartlar çok ağır. Hukuksuz bir şekilde cezaevine atılan insanlara yeterli ve gerekli yiyecek verilmiyor. Hastalananlar revire ya da hastanelere götürülmüyor, ilaç verilmiyor. Birçok hasta mahkûm bu şekilde hayatını kaybetti. Sisi yönetimi cezaevlerindeki şartları ağırlaştırarak mahkûmların yavaş yavaş ölmesini sağlıyor.”

İÇ ÇIKAR HESAPLARI  DARBECİLERİ BİRBİRLERİNE DÜŞÜRMÜŞ DURUMDA
Mısır`ın geleceğine dair öngörülerini de paylaşan İhvan Sözcüsü Fehmi, “Mısır halkının darbecilere karşı gün geçtikçe bilinçlendiğini ve karşı tavır ortaya koyduğunu görüyoruz. Halkın darbecilere karşı duruşu darbecilerin moralini altüst etmiş durumda. Darbeciler kendi içinde de sorunlar yaşıyorlar. Bu konuda çatlaklar var. Ayrıca yolsuzluklar almış başını gidiyor. Kendi iç çıkar hesapları darbecileri birbirlerine düşürmüş durumda. Bu da darbecilerin ömrünün çok uzun olmadığını gösteriyor. Diğer yandan darbeciler dışarıda meşruiyet sorunu yaşıyor. Uluslararası güçler her ne kadar darbecileri desteklese de bunu halkların vicdanına yerleştirmeyi başaramadılar. Bütün dünya Mısır`da yönetimde darbecilerin oturduğunu iyi biliyor ve o gözle bakıyor” diyerek, bu bakışın da darbecileri iyice çileden çıkarmaya yettiğini dile getirdi. 

HAK VE ADALET ADINA  DARBEYE KARŞI   MÜCADELEYE DAVET
Gayrimeşru cunta rejimine karşı mücadelede zafer elde edinceye dek direnmeye devam edeceklerini belirten İhvan Sözcüsü Fehmi, herkesi çifte standartlara karşı insani değerlere sahip çıkmaya davet ederek hak ve adalet adına bu darbeye karşı mücadele etmeye çağırdı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir