• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Gaziantep'te ihtiyaç sahibi ailelere giyim yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Ticaret Borsası tarafından organize edilen Gaziantep İl Müftülüğü, Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘ Fazla Hırkanız Yok mu? ’ yardım kampanyasında toplanan yaklaşık 7 bin parça kıyafet, ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Gaziantep Ticaret Borsası tarafından organize edilen, Gaziantep Yardım Gönülleri Derneği tarafından yürütülen ve paydaşlarının destek verdiği kampanya çerçevesinde ilk etapta 7 bin civarında giyim malzemesi toplandığı belirtildi.

Kıyafet dağıtımı sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, kampanyaya beklentilerinin üzerinde bir destek olduğunu ve yardım kampanyasının kış sonuna kadar sürdüreceklerini söyledi.

Barış, sevgi ve hoşgörü şehri Gaziantep’in farkındalığını bu yardım kampanyasıyla bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Tiryakioğlu, “Yardıma muhtaç ve sokakta yaşayan insanlara yönelik, ‘Fazla Hırkanız Var mı?’ sloganıyla başlatılan yardım kampanyasına beklentilerin üzerinde bir destek sağlandı.” dedi.

Bu kadar duyarlılık gösterilmesi bizleri duygulandırdı

Kampanyanın nasıl başladığı konusunda da bilgi veren Tiryakioğlu, “Fazla Hırkanız Var mı? Yardım kampanyasının gerçekten bu kadar ilgi göreceğini açıkça beklemiyorduk. Çok spontane gelişen bir olay oldu. İl Müftümüz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürümüzle birlikte bu kampanyayı başlatmaya karar verdik. Konuyu ilk önce borsamız meclisinde görüştük ardından da Gaziantep ve tüm Türkiye’den katılım sağlanması için çalışmalar başlattık. Gaziantep'imizin bu kadar duyarlılık göstermesi bizleri daha da duygulandırdı.” ifadelerini kullandı.

Tiryakioğlu, “Herkes gönüllü olarak bu kampanyaya destek vermeye çalıştı. Hatta bazı şirketler başka şehirlerdeki lokasyonlarından bu kampanyaya destek sağladılar. Projenin başında giyilebilir ve yeni elbiseler demiştik, eskiden daha çok yeni kıyafetler geldi. Zaten eski olanlarda yeni veya gibi birkaç kez giyilmiş elbiselerdi. İnşallah bundan sonra da bu projelerimiz devam edecek. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımıza bir telefon kadar yakınız. Yardımda bulunmak isteyenler evlerindeki giyilmemiş veya yeni kıyafetlerini koliye, çuvala veya poşete koyduktan borsamızı aramaları yeterli. Biz tüm bu yardımları gerekirse o vatandaşlarımızın evinden alacağız.” açıklamasında bulundu.

Güzel bir proje oldu

Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Durdu Yetkinşekerci ise yaptığı konuşmada, kampanyanın bu kadar ilgi ve destek göreceğini tahmin etmediklerini belirterek şunları söyledi:

“Ben her şeyden önce bu kampanyaya gönülden destek verenlere teşekkür etmek istiyorum. İlginin bu kadar yoğun olacağını beklemiyorduk. Bugün itibariyle 7 bine yakın farklı giyilebilir ve yeni kıyafet yardımı gelmiş durumda. Bu kısa süre için oldukça sevindirici bir rakamdır. ‘Fazla Hırkanız Var mı?’ kampanyasına sanayicilerimiz ve üreticilerimizde destek sağlayarak sahiplendiler. Biz bu projeyi, proje ortaklarımızla birlikte daha da büyütüp geliştirmek istiyoruz.”

Tören sonrası toplanan giysiler yardıma muhtaç ailelere ve çocuklara dağıtıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir