• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Bunlar `28 ŞUBAT` Savcıları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Şükrü Gündüz / Doğruhaber
 
“Kahrolsun israil” diyen gençler israil’e hakaretten yargılanıyor
 
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz ay Kayseri’de oynanan bayanlar basketbol karşılaşmasında israil takımını protesto eden 30 kişi hakkında ‘israil’e hakaret, din, dil, ırk, etnik köken farkı gözetme’ gerekçesiyle dava açtı. Korsan israil’in Mavi Marmara gemisine uluslarası sularda yaptığı baskında şehid olan Furkan Doğan’ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan “Bu Türkiye için utanç verici bir durumdur” dedi
 
Geçtiğimiz ay Kayseri’de Kaskispor, israil Maccabi Bnot takımları arasında oynanan bayanlar basketbol karşılaşmasında Filistin ve Türkiye bayrakları ile Mavi Marmara posteri açarak, ‘Kahrolsun israil’ sloganları atıp israil’i protesto eden 30 kişiye Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘israil’e hakaret’ gerekçesiyle dava açıldı. Maç esnasında güvenlik görevlileri ve polis tarafından dışarı çıkarılan gençler apar topar Emniyet’e götürülmüş, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılmışlardı. Ancak olay bununla da sınırlı kalmadı. 30 genç, bir hafta sonra Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kendilerine, ‘israil’e hakaret’ gerekçesiyle dava açıldığını öğrendi. TCK’nın 53’e 1. maddesi ile Sporda Şiddetin Önlenmesi’ne Dair Yasa’nın 14’e 2. maddesine dayandırılan gerekçeye göre iddia makamı tarafından şu ifadelere yer veriliyor: “Kayseri Kadirhas Kongre ve Spor Merkezi´nde oynanan Kayseri Kaski Spor ile, israil’in Maccabi Bnot takımları arasında oynanan Euro CUP Kadınlar Basketbol müsabakası sırasında Filistin bayrakları açtığı ve yine hep birlikte “Kahrolsun israil” şeklinde slogan atmak suretiyle şüphelilerin üzerlerine atılı din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret suçlarını işledikleri anlaşıldığından...”


BU DAVAYI AÇAN İSRAİL DOSTU MU?
Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın açtığı bu dava kamuoyu tarafından şaşkınlıkla karşılanırken Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın böyle bir dava açması akıllarda soru işareti oluşmasına sebep oldu.  “israil Mavi Marmara baskınına katılan askerlerine gazi unvanı verirken Türkiye’de israil’e hakaret edenlere dava açılıyor” diyen İHH Başkanı Bülent Yıldırım “Bu davayı açan kişinin israil dostu ve Akdenizde bizi vuranlarla aynı düşündüğüne inanıyoruz. Bu davayı açan savcının veya yetkililerin nerelerle irtibatlı olduğunu biz de araştırıp ortaya koyacağız” dedi.


BU TÜRKİYE İÇİN UTANÇ VERİCİ BİR DURUMDUR
Korsan israil’in Mavi Marmara gemisine uluslarası sularda yaptığı baskında şehid olan Furkan Doğan’ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan “Aradan bir buçuk yıl geçmesine rağmen Türkiye’de Mavi Marmara ile ilgili henüz bir dava açılmamışken sadece “Kahrolsun israil” diyen gençlere dava açılması ibretlik bir durumdur. Bu Türkiye için utanç verici bir durumdur” diye konuştu.
 
HUKUK TÜRKİYE’DE ÇOK KÖTÜ TECELLİ EDİYOR
Türkiye’de haklı olunan birçok konuda tam tersi kararlar verilerek hukukun çok kötü tecelli ettiğine şahit olduğunu belirten davanın avukatlarından Fevzi Konaç, “Benim garipsediğim şudur. Ben avukatım, yirmi yıldır adaletin geciktiği ile ilgili olarak birçok konuda birçok mağduriyet yaşayan bir insanım. Haklı olunan birçok konuda hukukun çok kötü tecelli ettiğine şahit olan insanlardan biriyim. Türkiye’de yargı ile ilgili birçok tartışma yapılıyor. Yargıtay’da bekleyen yüz binlerce dava var. Bir hafta içerisinde böyle bir davanın açılması hukukun Türkiye’de çok hızlı bir şekilde (!) işlemeye başladığının habercisi mi yoksa bir ön yargı mı, bunun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum” ifadelerini kullandı.
 
Maçın oynandığı gün orda olduğunu belirten Avukat Fevzi Konaç o gün yaşananları şöyle anlattı; “Ben de o gün stattaydım. Oraya gelenler Filistin ve Türkiye bayrakları açarak vakarlı bir şekilde demokratik tepkilerini dile getirdiler. Polis ve güvenlik görevlileri bunları dışarı çıkardı. Karakola gittik orada “Mavi Marmara şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek için onları protesto ettik” şeklinde ifade verildi. Biz o günde şiddetle ilgili yasanın içerdiği herhangi bir suç işlenmediğini müvekkillerimizle beraber ifade ettik. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı bu olaydan bir hafta sonra 30 kişi hakkında ağırlaştırılmış hapis cezası verilmesi için dava açtı. Bir hafta gibi kısa bir sürede iddianame hazırlandı ve mahkemeye intikal etti. 27 Ocak 2012’de bu davanın duruşması görülecek. Biz mahkemede de bu kanunun tarif ettiği bir suçun işlenmediğini, bu konuyu savcılığın yanlış değerlendirdiğini ve itirazlarımızı dile getirip savunmamızı yapacağız”
 
BİZE DAVA AÇANLAR HANGİ AKLA HİZMET EDİYOR?
Hakkında dava açılan 30 kişi arasında bulunan Mavi Marmara gazilerinden Ahmet Aydan Bekar, açılan bu davanın Müslümanları rencide ettiğini belirterek şöyle konuştu;  “Biz Allah rızası için bunu yaptık. Bize dava açanlar hangi akla hizmet ediyor ben onu anlayamadım. Biz alnımızın akıyla oraya gittik, hukuki bir şekilde tepkimizi dile getirdik. Gerekeni yaptığımıza inanıyorum.  Bu açılan davanın bırakın konuşulmayı tartışılacak bir boyutu yok”


MAVİ MARMARA’YI UNUTTURMAYACAĞIZ
“Mavi Marmara olayını unutmadığımızı, unutturmayacağımızı göstermek için buraya gelen israil takımını protesto ettik diyen Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Şube Sekreteri Davut Alkan, “Biz israil’in yaptığı katliamın unutulmadığını ve bizim tepkimizin hala devam ettiğini onlara göstermek istedik. Biz sahaya inip maça engel olmadık sadece Filistin ve Türkiye bayraklarını açıp Mavi Marmara gemisini gösterdik. Dava açılmış ama alakasız bir şeyle bizi yargılamaya çalışıyorlar. Bu kişilerin Mavi Marmara olayından sonra ellerini kollarını sallayarak gelip ‘Türkiye’de her şey unutulmuş, biz Furkan Doğan’ın memleketinde maç yaptık, kimse bize bir şey demedi, her şey gayet normalmiş gibi maçımızı yapıp geldik’ dememeleri için onları protesto ettik” diye konuştu.
 
GEREKÇE GÖSTERİLEN YASA MADDESİ
Sporda Şiddetin Önlenmesi’ne Dair Yasa’nın 14’e 2. maddesi gereği: Spor alanlarında veya çevresinde toplum kesimlerini din, dil, ırk, etnik köken, cinsiyet veya mezhep farkı gözeterek hakaret oluşturan söz ve davranışlarda bulunan kişi, fiili daha ağır cezayı gerektiren başka bir suç oluşturmadığı takdirde, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
 
NİYE DİYARBAKIR?
Savcılık; Hindistan’dan Türkiye, Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye giden Asya’dan Filistin’e Dayanışma Konvoyu’nu 18 Aralık 2010 tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda karşılayan Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri hakkında dava açıp organizasyonu yapan kişileri ifadeye çağırdı. Soruşturma kapsamında Savcılık, İHH Genel Başkanı Av. Bülent Yıldırım, İkra Eğitim - Der Genel Başkanı Av. Abdulgani Orhan, dönemin Mustazaf-Der Diyarbakır Şube Başkanı Osman Aktaş, İHH Diyarbakır Temsilcisi Recep İdikut, Diyarbakır Gazze Girişimi adına basın metnini okuyan Mehmet Ali Sabaz, Ali Serdar Tuncer ve Veysi Ekici’yi ifadeye çağırdı. Soruşturmaya tepki gösteren STK yöneticileri ‘Bir çok yerde karşılanan konvoyla ilgili ‘Niye özellikle Diyarbakır?’ diye sordular.

BU İSRAİL MUHABBETİ DE NEREDEN?
Cumhurbaşkanından Başbakanına herkesin tepki gösterdiği işgalci israil’e, Kayseri’den verilen tepki, soruşturmayla karşılık buldu. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı geçtiğimiz ay oynanan bayanlar basketbol karşılaşmasında Israil takımını protesto eden 30 kişi hakkında ‘israil’e hakaret, din, dil, ırk, etnik köken farkı gözetme’ gerekçesiyle dava açtı. Korsan israil’in Mavi Marmara gemisine uluslar arası sularda yaptığı baskında şehid olan Furkan Doğan’ın babası Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan “Bu Türkiye için utanç verici bir durumdur” tepkisinde bulundu. Açılan soruşturmanın ‘Ağırlaştırılmış hapis cezası’ şeklinde olması ise siyonist israil’e olan muhabbetin derecesini ortaya koydu. Soruşturmaya, başta İHH Başkanı Bülent Yıldırım’dan olmak üzere büyük tepki aldı.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir