• DOLAR 32.315
  • EURO 35.118
  • ALTIN 2291.07
  • ...
"İnsan ölümlerini film izler gibi seyrediyorlar"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Kent Konseyi'nin 8'inci Genel Kurulu'nda konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Avrupa ülkelerinin Suriyeli mülteciler tutumunu eleştirdi. “Almanya bizden fakir mi, İngiltere, Fransa bizden fakir mi?” diye soran Müezzinoğlu, her fırsatta insan haklarından dem vuran Avrupa ülkelerinin insanların mağduriyeti söz konusu olunca, insan ölümlerini bir film seyreder gibi seyrettiklerini söyledi.

Gaziantep`te bulunan yerel bütün katmanların bir araya geldiği Gaziantep Kent Konseyi'nin Türkiye`nin diğer illerine de örneklik teşkil ettiğini söyleyen Müezinoğlu, Kent konseylerinin ortak vizyon oluşturmak; yöneticilere, idarecilere yön gösteren, şehrin geleceğiyle ilgili temel taşları belirleyen bir toplantı olduğunu bu örnek bir tablonun takdire şayan olduğunu belirti.

Gaziantep'te düzenlenen 'Bölge Değerlendirme Toplantısı'na değinerek, “Bugün Adıyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis ve Şanlıurfa illerinin sağlık yöneticileriyle bir araya geldik.” dedi.

Almanya İngiltere ve Fransa bizden fakir mi?

Müezzinoğlu, “Diyarbakır'da daha çok terörün sağlığı etkilediği boyutları ele aldık. Bugün Gaziantep`te ise bu bölgede de Suriyeli misafirlerin sağlığa getirdiği yük, topluma getirdiği yük, kentteki sağlık açısından sıkıntıları ve gelecekle ilgili değerlendirmeleri ve çözüm noktalarını konuştuk.  Suriyelilerin getirdiği yük aşikâr ancak bu millet, yükleri kaldırabilme dinamiği olan bir millettir. Almanya bizden fakir mi, İngiltere, Fransa bizden fakir mi? Bir 100 bin ya da 200 bin rakamıyla muhatap olduklarında hemen toplumsal reaksiyonları veya idari bir sürü tedbirler geliyor. Bir bakıyorsun ki insan haklarını en çok onlar kullanır, en çok onlar konuşur, en çok onlar bahseder ama insan hakları insanların mağduriyeti, açlığı, yoksulluğu, savaştan mağduriyetleri bahsedildiğinde 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' dercesine, oradaki ölümleri bir film seyreder gibi seyrettikleri ortadadır.” ifadelerini kullandı.

Yükün bir kısmı onlara kaydığında 'denizlerde ölenler ölsün' diyebiliyorlar

Konuşmasının devamında özellikle Avrupa ülkelerinin Suriyeli mülteciler tutumunu eleştiren Müezzinoğlu, “Ne zaman ki Türkiye'den gelen yükün 2,5 milyonları aştığında ve bu yükün bir kısmı onlara kaydığında, 'denizlerde ölenler ölsün' diyebiliyorlar. Hatta Türkiye'ye sınırları açın, ihtiyacı olan herkes gelsin. Ama Türkiye'de 'sınırlarını kapatın bize sıkıntı verecek hiç kimse gelmesin' dercesine davranıyorlar. Böyle çelişkiler dünyasında da yaşayan bir ülkeyiz. Ama biz medeniyet değerleriyle, insani duruşuyla, yükümüz ağır da olsa bu yükü kaldırabilecek kadar ve bu yükün altından ezilmeden, saygınlığımızla, onurumuzla, milletin tarihi geçmişinden getirdiği, tarihi geleceğe yürüyecek bir bakış açımız var.” şeklinde konuştu.

20 bin uzman hekim açığımız var

Türkiye genelinde 20 bin uzman hekim açığının olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, 2007 yılına kadar YÖK`ün Türkiye`de hekim fazlası olduğunu belirterek, “Aile hekimi sayısı 22 bin hekim yerine 30 bin hekim olsa bir aile hekimine 3 bin 700 vatandaşımızı vermek yerine 2 bin 500 vatandaş verdiğimizde tabii ki oradaki standart yükselecektir. Şu an bizim asgari bazda 20 bin uzman hekim açığımız var. 10 bin pratisyen hekim açığımız var. Peki, biz bu açığı nasıl kapatacağız. Değerli arkadaşlar kimseyi suçlamak istemiyorum ama 2007 yılına kadar YÖK bu ülkede hekim fazlası olduğunu belirterek hekim kontenjanlarını 25 yıl nüfus artış oranını da kale almadan kontenjanları dondurdu.” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu daha sonra buradan AK Parti İl Başkanlığı`na geçerek partilileriyle bir araya geldi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir