• DOLAR 32.583
  • EURO 34.827
  • ALTIN 2501.793
  • ...
Bingöl`deki TOKİ binaları bir bir dökülüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`ün İçmeler Mahallesindeki TOKİ`de, bir binanın girişindeki beton saçağın çökmesi sonucunda olası bir ‘facianın eşiğinden dönüldü` haberimizden bir gün sonra, başka bir binanın girişindeki beton saçağın çökmek üzere olduğunu fotoğraflayıp görüntülemiştik. Fotoğrafladığımız binanın girişindeki beton yığını saçak bir gün sonra çöktü.

Alt gelir grubuna yönelik yapılan 612 adet TOKİ`de sorunlar devam ederken, yeni yapılan binaların bir bir dökülmesi site sakinlerini tedirgin ediyor. İki gün arayla yaşanan ve farklı iki bina girişindeki beton saçağın çökmesine tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin bir an önce yaşanan ihmallere el atması gerektiğini vurguladı.  

İki gün arayla iki binanın giriş kısmındaki saçaklar çökerken olay sırasında orada  kimsenin olmaması sonucu olası bir can kaybının önüne geçildiğini ifade eden site sakinleri, “TOKİ binaları hem içten ve hem dıştan bir bir dökülüyor. Bu binalar yapılırken, yapı denetimciler, nasıl denetledi? Burada büyük bir ihmal var. Yetkililerin, tüm sorumlulardan hesap sorması gerekir.”şeklinde tepkilerini dile getirdiler.  

İçmeler mahallesi muhtarı Felemez Aytar, TOKİ binalarında yaşanan ihmallere tepki göstererek, “Her gün yeni bir sorun oluyor. Mahalle sakinleri olan biten olumsuz ve sorun ne varsa beni arıyorlar. Alt gelir grubuna yönelik yapılan 612 adet TOKİ`de yaşayanların çoğu fakir ve fukara kimselerdir. Dertlerini kimseye anlatamıyorlar. Site yönetimi yaşanan sorunlarla ilgilenmiyor. İki gün arayla bir faciadan dönüldü. Bir insan bu çöken beton yığını altında kalırsa bunun hesabını kim verecek ve nasıl verecek? Buradaki insanlar kaderleriyle baş başa bırakılmış, bu evlerin neresine bakarsan sorun var. Yakıtından tut binaların dışından iç yapılarına kadar her yer sorun yumağı haline gelmiş. Bir an önce yetkililerin bu mağdur insanların sorunlarıyla ilgilenmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.(Nihat Kanat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir