• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Müezzinoğlu: Şu ana kadar 5 sağlık çalışanı hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te düzenlenen 'Bölge Değerlendirme Toplantısı'nda bölgedeki sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanlarının durumu ile ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, şiddet olayları ve sokağa çıkma yasaklarının olduğu yerlerde şu ana  30'un üzerinde ambulansın tahrip edildiğini, 5 sağlık çalışanının da öldürüldüğünü söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, “Terör eylemlerinin, sokağa çıkma yasaklarının olduğu ve askerimizin, polisimizin, güvenlik güçlerimizin öldürüldüğü ortamlarda bizim bu konularda açıkçası bir rakam vermemizi doğru bulmuyorum, ama tahrip edilen ambulans sayımız 30'un üzerine geçti.” dedi.

Şuana kadar 5 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Önceki gün yine Şırnak Uludere`de bir araca yerleştirilen patlayıcı sonucu hayatını kaybeden sağlık personeli ile şu ana kadar hayatını kaybeden sağlık personelinin 5 olduğunu belirten Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

“Bu ülkenin her hangi bir sokağında ve mahallesinde güvenlik güçleri dışında elinde ve belinde silah olan hiç kimsenin olmayacağı koşulunu en kısa zamanda inşallah sağlayacağız. Huzurlu ve güvenli sokakları oradaki tüm vatandaşlarımızın her türlü hizmette olduğu gibi sağlık hizmetinde de daha iyi bir şekilde sağlayacağız.”

Gaziantep`te Suriye başlığı ele alındı

Müezzinoğlu, “Geçtiğimiz hafta Diyarbakır`da bölgede terör ve terörden etkilenen sağlık hizmeti alımında etkilenen vatandaşlarımızın sorunlarını değerlendirmek ve bu süreçte alınabilecek tedbirleri bölgedeki yönetici arkadaşlarımızla bir değerlendirme toplantısı yaptık. Bu toplantı son derece verimli geçti.” diye konuştu.

Gaziantep ve bölgede bulunan diğer illerde sağlık konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak için böyle bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirten Müeezinoğlu, “Bugün Gaziantep`te bölgenin farklı bir konu başlığı Suriye`den gelen misafirler ve uzun süredir, artık neredeyse ev sahipliğine dönüşen bir süreç oldu. Gaziantep merkezli baktığımızda yaklaşık 350 bin Suriyeli misafirin olduğu ildeki sağlık sorunlarını değerlendirmek ve buna Kilis, Şanlıurfa ve Hatay yine farklı boyutu ile ve rakamlar hemen hemen birbirine yakın benzer sayılardadır. Hatta Kilis`e baktığımızda normal nüfusunu da geçen bir rakam ile Suriyelilere ev sahipliği yapmaktadır. Dolayısıyla bütün bunları değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplantı Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarının ardından basına kapalı olarak devam etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir