• DOLAR 32.59
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.944
  • ...
Suriye Petrol Üretimini Düşürdü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
SURİYE- Suriye Petrol Bakanı Süfyan Alao, Mısır`ın başkenti Kahire`deki Arap petrol bakanları toplantısında gazetecilere yaptığı açıklamada, "İhracat eski haline dönünceye kadar petrol üretimimizi yüzde 30 ila yüzde 35 azalttık" dedi.

Bakan Alao, Suriye`nin şu andaki petrol üretiminin günlük 260 bin varil kadar olduğunu belirterek, "Bunlar, daha önce hiçbir ülkenin karşılaşmadığı korkutucu yaptırımlar. Suriye petrolünü satın almayı durdurdular. İhracatta zorluklarla karşı karşıyayız ve bu halkımızı olumsuz etkiliyor." şeklinde konuştu.

Ülkenin petrol üretimi kapasitesinin günlük 380 bin varil ve rafine kapasitesinin de 255 bin varil olduğunu ifade eden Alao, "Ham petrol üretimimizi kıstık ve şimdi benzin ve sıvı petrol gazı ithal ediyoruz, ancak bankalarla ilgili sorunlarla yüz yüzeyiz" açıklamasında bulundu.

Alao son olarak, Shell ve Total gibi şirketlerin çalışmalarını durdurma noktasına gelmesinin nedenini Avrupalı firmaların Suriye`de faaliyet yapma yasağıyla karşı karşıya olmasına bağladı.

ilkha

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir