• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
Van`da `Organ ve doku bağışı` konulu resim yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen “Organ ve doku bağışı" konulu ve ödüllü resim yarışmasına Ortaöğretim 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Van İl Sağlık Müdürlüğünde gerçekleştirilen ödül töreninde bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, resim yarışması ile çocukları ‘Organ ve Doku Bağışı` konusunda bilinçlendirmeyi amaçladıklarını ifade etti.

Yanmaz, “Bir canlının yaşaması, hem inancımız hem de insanlık değerlerimiz açısından şüphesiz bizi biz yapan tüm değerlerimiz adına en kutsal görev olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi.

Hayatın sürprizlerle dolu olduğunu ve ileride ne olacağını bilmediklerini ifade eden Yanmaz, “Bizler, bugün sağlıklı bireyler olarak, hayatın bizlere ne getireceğini bilmeden yaşıyoruz. Çok zor da olsa bunu şimdiden ön görerek organ ve doku bağışı yapmamız gerekir. Yarın yeni hayatların başlamasına bugünden başlayabiliriz. Bu nedenle insanlığın tüm değerleri açısından organ bağışı yapılması,  artırılması ulvi bir görevdir.” diye belirtti.  

“Bağışlanan her organ devam edecek bir hayattır”

Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerektiğini belirten Yanmaz, “Böbrek, karaciğer, kalp, akciğer, pankreas, kemik iliği, kornea, deri, kemik ve ince bağırsaksın günümüzde en fazla nakledilen organ ve dokulardır. 18 veya üstünde bir yaşta olup akli dengesi yerinde olan herkes, sağlık müdürlükleri veya hastanelere başvurarak, doku ve organ bağışında bulunabilirler. Tüm vatandaşlarımızı organ bağışı yapmaya ve bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki bağışlanan her organ devam edecek bir hayattır.” şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan öğrenci ve yarışmaya katkı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerine teşekkür eden Yanmaz, “Bugün başarılarından dolayı ödüllendirilecek ve bu bilinçle geleceğin sorumlu bireyi olarak bu alanda öncülük edecekler.” diye konuştu.

Yarışmada TEV İfakat Yavuz İlkokulu 5. Sınıf öğrencisi Yunus Emre Şahin'in yaptığı resimle birincilik ödülüne layık görülürken, Rekabet Kurumu Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Berfin Aydoğan'ın yaptığı resim ikinci, Şehit Uzman Çavuş Faik Balcı Ortaolulu 8. Sınıf öğrencisi Özlem Öter ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Aladağ tarafından çeşitli ödüller verildi. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir