• DOLAR 32.471
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2477.684
  • ...
`Çöpleri toplamayan anlayış ile çukur kazan anlayış aynıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun ve beraberindeki heyet, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldikleri Diyarbakır`da partilerinin il başkanlığını ziyaret etti.

Heyeti karşılayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Torun ile birlikte basın açıklaması yaptı.

Kentte iki gün boyunca çevre temizliği yapmayan DBP`li belediyelere isim vermeden tepki gösteren Akar, Bursa heyetini çöp dağlarıyla karşılamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi.

Çöpleri toplamayan anlayış ile çukur kazıp vatandaşın hayatını zehir eden anlayışın aynı olduğunu vurgulayan Akar, “Bugün çöp dağlarıyla, yeşil Bursa`dan gelen kardeşlerimizi karşılıyoruz. Yer yer şiddet görüntüleriyle karşılıyoruz. Tabi, şehre yaygın bir şey değil bu şiddet. Bunun doğurduğu arızalar yaygın hale geldi. Diyarbakır`ın zorlukları bir hayli fazla. Maalesef, çöpleri toplamayan anlayış ile çukuru vatandaşımızın hayatını zehir edercesine kazan anlayış aynıdır.” dedi.

Diyarbakır`daki sıkıntılı süreci takip ettiklerini dile getiren Torun ise birlik ve beraberlik içerisinde yaşayarak bu sıkıntıların giderilebileceğini belirtti.

Sıkıntılı günlerin yakın bir zamanda bitmesini umduğunu aktaran Torun, “Bizleri Türk-Kürt diye ayrıştırmaya, bölmeye çalışıyorlar. Bu bölme içerisinde iç ve dış mihrakların çok etkisi var. PKK terör örgütünü, paralel yapıyı kullanıyorlar. Biz, birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece Allah`tan başka hiçbir güç bizi ayıramaz. Diyarbakır`da sıkıntılı bir süreç var. Bizler de bunu izliyoruz. Bu sıkıntılı günler inşallah kısa bir süre sonra gerek Diyarbakır`ımız, gerek diğer çevre illerimiz olsun tüm ülkemiz huzur ve refaha kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından Torun, Akar`a plaket takdim etti. (Hamza Adiyaman-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir