• DOLAR 32.572
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2424.64
  • ...
Van`da 5 PKK`li tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van merkez ve Başkale ilçesinde PKK`ye yönelik yapılan operasyonda, aralarında VASKİ`de Daire Başkanı S.Y`nin de bulunduğu 15 kişi gözaltına alınırken, bunlardan 5`i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Van Valiliği`nden yapılan açıklamada, kırsal alanda faaliyet yürüten PKK`lilere lojistik destek sağladığı ve il merkezinde örgütsel faaliyetlere katıldığı belirtilen kişilere yönelik yapılan operasyonlarda C.D, C.O, D.D, S.Y, O.D ve C.D isimli şahıslar il merkezinde, N.G, İ.A, S.Y, F.A, H.D isimli kişilerin Başkale ilçesinde gözaltına alındığı belirtilen.

Gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda ise 1 adet el bombası, 1 adet şarjör, şarjörün içerisinde 15 adet fişek, doküman ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildiği belirtilen açıklamada, gözaltına alınan S.Y`nin, HDP`li Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (VASKİ) kurumunda Daire Başkanı olarak görev yaptığı ifade edildi.

Açıklamanın devamında ise söz konusu kişinin geçtiğimiz aylarda İpekyolu ilçesi Hacıbekir Mahallesi`nde meydana gelen barikat kurma ve çukur kazma olaylarında kullanılan VASKİ'ye ait iş makinelerini PKK`ye tahsis ettiği ve yönlendirdiği bildirildi.  

Devam eden baskınlarda ise M.B, G.A, E.G ve F.Y isimli şahısların yakalanarak gözaltında alındığı, ikametlerinde yapılan aramalarda ise; cep telefonu, sim kart ve hafıza kartı gibi dijital malzeme ele geçirildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan şahıslardan O.D, C.D, H.D, C.D, F.A, N.G, S.Y, M.B ve G.A`nın serbest bırakıldığı belirtilirken, E.G, F.Y, S.Y, D.D ve C.O isimli kişilerin ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildiği belirtildi.

Öte yandan İ.A isimli kişinin ise uyuşturucudan dolayı arandığı ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği ifade edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir