• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
Hira-Der `Gözümüzün nuru namaz` etkinliği düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Hira-Der tarafından bayan ve erkeklere yönelik iki ayrı şekilde düzenlenecek olan “Gözümüzün Nuru Namaz” adlı etkinliğe tüm halk davet edildi.

Hira-Der tarafından 13 Şubat Cumartesi günü Alyans Düğün Salonunda kadınlar için saat 12.30, erkekler için saat 19.00`da 7-10 yaş grubu namaz öğrenmiş olan kız ve erkek çocuklara yönelik “Gözümün Nuru Namaz” adlı program düzenleyerek hediye merasimi yapılacak.

Erkeklere yönelik yapılacak etkinlikte, Araştırmacı-Yazar İlahiyatçı Mehmet Göktaş ve Suriyeli alim molla Muhammed Said Hüseyin`in konuşmacı olarak katılacağı programla ilgili bilgi veren Hira-Der Başkanı M.Ali Rüzgâr, “Peygamber Sevdalıları Platformu olarak, insanlarımızın maneviyatını güçlendirmek amacıyla bu anlamda sayısız etkinliklere imza atmışızdır. Çünkü başta gençlik olmak üzere insanlarımız, namazdan, din, örf ve manevi adetlerimizden bilinçli bir şekilde uzaklaştırılmaya çalışılıyor. Bu cehennemi çalışmaya, engel olmanın yolu maneviyatı güçlendirmek, namazı sevdirmek ve hakkıyla kılınmasını sağlamaktır. Bunun için bu tür faaliyetleri tertiplemek bir zaruriyet halini almıştır. Bu amaçla gençlerimizin ve çocuklarımızın içine düştüğü ibadetsizlik tehlikesine dikkat çekmek ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı namaza teşvik etmek amacıyla Hira-Der olarak, Cumartesi günü hem bayanlara ve hem de erkeklere yönelik, Rasulullah (sav)`in ifadesiyle “Gözümün nuru namaz ”adlı bir program düzenleyeceğiz.” dedi.

Etkinlikte 7-10 yaş arası çocukların namaz eğitimini bitirdiklerinden dolayı ödül merasimi olacağını hatırlatan Rüzgâr, programa tüm halkı davet etti. (M.Fatih Akgül- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir