• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
Rusya Suriye`de ateşkes önerdi iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye barış görüşmelerinde ilk buluşmanın Cenevre`de başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Rusya`nın ABD`ye sunduğu yeni barış planı ile ilgili önemli bir ayrıntı medyaya yansıdı.

Reuters`in Batılı üst düzey kaynaklara dayanarak verdiği habere göre, Rusya 1 Mart`tan itibaren Suriye`de ateşkes uygulanmasını teklif etti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dün ABD yönetimine Suriye krizinin çözümü ve ateşkes konusunda yeni plan sunduklarını açıkladı.

Lavrov, "ABD'den bir an önce planımıza cevap bekliyoruz. Bu planın içeriği ile ilgili tek açıklayabileceğim madde Beşar Esad'ın hemen görevinden ayrılmasını içermiyor olması" dedi.

Rus gazetesi Moskovskiy Komsomolets'e açıklamalar yapan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Biz Suriye ile ilgili ABD'ye yeni plan ilettik. Onlar da bu planı alarak üzerinde çalışmalarına başladı. En yakın zamanda Washington'dan olumlu mesaj bekliyoruz" diye konuştu.

Planın oldukça basit olduğunu ancak maddelerini henüz açıklayamayacaklarını söyleyen Lavrov, yeni barış planının Esad'ın hemen görevden ayrılmasını içermediğini söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir