• DOLAR 32.423
  • EURO 35.127
  • ALTIN 2327.911
  • ...
Umut Kapısı Ocak ayı faaliyet raporunu açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da faaliyet yürüten ve her ay yüzlerce ailenin umudu olan Umut Kapısı Gıda Bankası, fakir aileler ile hayırsever vatandaşlar arasında köprü olmaya devam ediyor. Faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulunan Umut Kapısı Gıda Bankası Başkanı M. Sıddık Furkan, Ocak ayı içerisinde 185 aileye toplamda 7 bin 252 TL değerinde yardım yaptıklarını söyledi.

Kurulduğu günden beri binlerce fakir ve ihtiyaç sahibi aileler ile hayırsever arasında köprü vazifesi gören Umut Kervanı Platformu üyesi Umut Kapısı Gıda Bankası, özellikle son zamanlarda Sur ilçesinde çıkan çatışmalarda mağdur olan ve göç etmek zorunda kalan yüzlerce aileye de yardım eli uzattı.

Dernek adına açıklama yapan M. Sıddık Furkan, Yardıma muhtaç olan aileler ile hayırsever vatandaşlar arasında umut köprüsü olmaya devam ettiklerini belirterek, “Fakir aileleri tespit komisyonumuz ile tespit edilen yüzlerce aileye kurumumuzca yardım ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz.” dedi.

185 aileye toplamda 7 bin 252 TL değerinde yardım yaptıklarını belirten Furkan,  “Ayrıca Sur`daki çatışmalardan dolayı mağdur olan aileler için de Diyarbakır İslami STK`lar tarafından ‘Sur Muhacirlerine Ensar Olalım` adıyla başlatılan kampanyaya biz de Umut Kapısı Gıda Bankası olarak maddi ve manevi destek olamaya çalıştık. Bize,  bu anlamlı ve güzel kampanyaya katkıda bulunmayı nasip eden Allah`a hamdolsun.” diye konuştu.

Furkan, son olarak özelde Sur`daki, genelde de Diyarbakır`daki mağdur olan ailelere ulaşma ve yardım etme noktasında tüm duyarlı hayırseverlerin desteğini beklediklerini ifade etti.  (Yunus Sırat-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir