• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İslami Güçlerin Gölgesinde Mısır-israil İlişkileri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Doğruhaber / Dış Haber Servisi
 
İslami partilerin Mısır seçimlerinde büyük başarılar elde etmesi, Mısır-israil ilişkilerinin geleceği hakkında soru işaretleri oluşturdu. israilin Mısır`daki bu gelişmelerden rahatsız olduğu biliniyor. Her şeye ragmen israil bunu kabullenerek duruma alışmaya çalışıyor. Haaretz gazetesinin haberine göre israilli diplomatik bir kaynak; israilin Kahire büyükelçisi Yakof Emitay Selefi Nur ile İhvanı temsil eden Adalet ve Özgürlük Partileriyle temasa geçmek için girişimlerde bulunacağını belirtti.
 
israilli siyasi analist Şaul Monşe, israilin bu yönde çalışmalarını yoğunlaştıracağını söyleyerek daha önceki israil büyükelçisi İzak Lifanon`un israil hükümetinden İslami gruplarla temasa geçmek için izin istediğini, yeni elçinin de bu çabaları sürdüreceğini ifade ediyor.
 
Adalet ve Özgürlük Partasi Genel Başkan yardımcısı İsam İryan, konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınarak bunun soyut medyatik iddialar olduğunu ifade etti.
 
Selefi Nur Partisi sözcüsü Yüsri Hamad ise bu konuda hiç bir çekincelerinin olmadığını herkesle her şekilde görüşmeye hazır olduklarını, ancak bunun Mısır Dışişleri bakanlığı kanalıyla olmasını şart koştuklarını ifade etti.
 
israilli siyasi analistçi Monşe,"israilin Selefi Nur Partisiyle temasa geçme konusunda umutlu olduğunu ancak İhvan-ı Müsliminin tavrını garipsediğini belirtti. Monşe, İhvan-ı Müslimin ABD ile gizli temasta bulunuyor. Ama israille böyle bir yola başvurmaktan çekiniyor. Bu da garip bir durum" dedi.
 
El Ahram araştırma merkezi Mısır birimi başkanı Amr Haşim Rabi "Hükümeti kurma görevi kendilerine verilmesi durumunda İslami grupların dışişleri bakanlığı ve buna benzer kritik bakanlıkları üstlenmekten kaçınabileceklerini belirtti.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir