• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
ABD`li Gazeteci `israil Hamas`ı Neden Kabullenmiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Amerikalı meşhur gazeteci Helen Thomas, Siyonist rejimin Filistin halkının Hamas Hareketi`ni demokratik yollarla yapılan bir seçimde tercih ettiğini kabul etmemesini garipsediğini belirterek, “israil’in Filistin halkının Hamas Hareketi`ni seçtiğini neden kabullenmediğini hâlâ anlamış değilim” dedi.
 
Siyonist gazetelerden Yediot Aharanot’un kendisiyle yaptığı röportajda işgal yönetiminin Hamas’ı terör örgütü saymasına da karşı çıkarak, şiddetin her türlüsüne karşı olduğunu, ancak onların gasp edilmiş haklarını geri alma isteklerini de anlayışla karşıladığını belirtti.
 
Yahudiliğe değil Siyonizm’e karşı olduğunu belirten Thomas şunları söyledi: “Bugün de Yahudilerden, kendilerine ait olmayan ve daha önce ele geçirdiklerini geri vermelerini istiyorum. Başkasının hakkını gasp etmenin onlara var olma hakkı vermeyeceğini bilmeleri gerekir.”
 
Thomas devamla şunları söyledi: “İkinci dünya savaşı bittiğinde Yahudiler evlerine dönebilirlerdi. Onların vatanları zaten vardı. Savaş da bitmişti. Onların başkalarının topraklarını gasp etmeye ihtiyaçları yoktu.”

Meşhur Amerikalı gazeteci Helen Thomas, gazeteci olarak 50 yıl Beyaz Saray’da görev yaptı. Obama dahil 10 Amerikalı başkanla çalıştı. İşgal rejimine yönelik eleştirileri nedeniyle Obama döneminde görevine son verildi.
 
filistinahaber
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir