• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2309.58
  • ...
SON DAKİKA
Başbakan`dan Menderes`e Başsağlığı Mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk milletine çok büyük hizmetlerde bulunmuş Aydın Menderes`in, babası merhum Adnan Menderes`in mirasını tüm yaşamı boyunca büyük bir onur ve şerefle taşıdığını kaydetti.

Menderes`in eşi Ümran Menderes`e başsağlığı telgrafı göndererek üzüntülerini bildiren Başbakan Erdoğan, bir de taziye mesajı yayımladı.

Başbakan Erdoğan yayınladığı başsağlığı mesajında,

``Çok değerli siyaset adamı, mütefekkir, yazar ve demokrasi şehidimiz merhum Adnan Menderes`in bu millete emaneti olan Aydın Menderes`in Hakka yürümüş olmasından dolayı milletçe çok büyük bir hüzün ve teessür içindeyiz. Aydın Menderes, bu millete çok büyük hizmetlerde bulunmuş, büyük eserler kazandırmış, milletin gönlünde kendisine silinmeyecek bir iz bırakmış, babası merhum Adnan Menderes`in mirasını tüm yaşamı boyunca büyük bir onurla ve şerefle taşımıştır." dedi.

Aydın Menderes`in, babasından devraldığı ruh, ilham ve cesaretle, Türkiye`nin kalkınmasına, ilerlemesine, demokratikleşmesine çok önemli katkılarda bulunduğunu belirten Erdoğan, mesajında şunları kaydetti.

"Merhum Adnan Menderes`in, haksız ve hukuksuz idamına rağmen, Aydın Menderes, demokrasi, özgürlük, kalkınma mücadelesinden asla geri durmadı. Hiçbir tehdide boyun eğmeden, babasının yolunda ve izinde cesaretle yürüdü. Milletin büyük bir sevda ve ahde vefayla bağlandığı babasının hatırasını son nefesine kadar yaşattı.

İnanıyorum ki aziz milletimiz, kendisine hizmet eden merhum Adnan Menderes gibi, onun yolundan ve izinden cesaretle yürümüş olan merhum Aydın Menderes`i de hayırla, minnetle ve vefayla yad edecek, Aydın Menderes`in hatırasını yüreğinde her daim taşıyacaktır.

Dostum ve kardeşim olarak kabul ettiğim, kendisiyle yol arkadaşlığı yaptığım, aynı yolda olduğu kadar aynı istikamette yürüdüğüm Aydın Menderes`e bir kez daha Allah`tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum.``
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir