• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Danıştay`tan YGS`de Şifre Kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danıştay, 27 Mart 2011 günü yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı(YGS)`nın düzenleyici işlem niteliğinde olmaması nedeniyle iptali istemiyle açılan davanın görüm ve çözümü görevinin işlemi tesis eden Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı`nın bulunduğu yerin idare mahkemesine ait olduğundan davanın görev yönünden reddine karar verdi. DosyanınAnkaraİdare Mahkemesi`ne gönderilmesine hükmetti.

DanıştayTetkik Hakimi, davanın görev yönünden reddi ve dosyanın görevli Ankara İdare Mahkemesine gönderilmesi gerektiği görüşünü ifade etti.

Danıştay Sekizinci Dairesi ise 2575 Sayılı Yasa`nın 24/c maddesi kapsamında düzenleyici işlem niteliğinde olmayan dava konusu işleme ilişkin uyuşmazlığın görüm ve çözümü görevinin, işlemi tesis eden Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi`nin bulunduğu yerin idare mahkemesi olan Ankara İdare Mahkemelerine ait olduğu sonucuna ulaşıldığını açıkladı.

Daire, açıklanan nedenlerle, davanın görev yönünden reddine ve dosyanın 2577 Sayılı Yasanın 15. maddesi 1/a fıkrası uyarınca görevli Ankara İdare Mahkemesi`ne gönderilmesine oy birliği ile karar verdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir