• DOLAR 32.371
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.29
  • ...
"Çocuklarımı battaniye altına saklıyorum"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da sokağa çıkma yasağının 69`uncu gününe girdiği Sur`da yaşanan çatışmalar nedeniyle ilçede yaşayan halkın mağduriyeti her geçen gün artıyor. İzmir`in Konak ilçesinde bulunan Kemeraltı Çarşısı esnafı, Sur`da yaşayan yetim ailelere 8 palet giyecek yardımı gönderdi.

Kemeraltı Çarşısı esnafı adına açıklama yapan Mehmet Baksi, evlerini terk ederek muhacir olan Sur halkına ensar olmak adına böyle bir yardımda bulunduklarını söyledi.

Müslümanların birbirlerine yardımcı olmaları gerektiğini belirten Baksi, “Sur halkının durumuna çok üzüldük. Sur halkı muhacir oldu, biz de onlara ensar olacağız. Diğer şehirlere örnek olsun. Onlar da yardımlarını göndersinler. Çünkü biz Müslüman`ız. Müslüman`ın Müslüman`a yardım etmesi gerekiyor. Bu Allah`ın emridir.” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Diyarbakır Şubesi aracılığıyla yardımları alan yetim aileler, çatışmalar nedeniyle çok zor durumda kaldıklarını aktardılar.

Geçtiğimiz günlerde yasağın kaldırıldığı İskenderpaşa Mahallesi`nde oturan 3 çocuk annesi Remziye Baz, silah sesleri nedeniyle sabaha kadar uyuyamadıklarını ifade etti.

“Çatışma sesleri gelmesin diye çocuklarımı battaniyenin altında saklıyorum”

Çatışma seslerinden korkan çocuklarını battaniye altına saklayarak korkularını gidermeye çalıştığını dile getiren Baz, “Çatışmalar nedeniyle sabaha kadar yatamıyoruz. Kapımızın önünde çatışma oluyor. Çoluk çocuğumuzla perişan olduk. Çocuklarım silah seslerinden dolayı korkuyor ve bağırıyorlar. Sırf çatışma sesleri gelmesin diye çocuklarımı battaniyenin altında saklıyorum. Sabaha kadar da öyle bekliyorum. Artık bu ateşin sönmesi gerek. Biz barış istiyoruz, huzur istiyoruz. Sonumuz nereye varacak?” diye sordu.

Eşini 15 yıl önce kaybettiğini belirten 3 çocuk annesi Muazzez Oya, Sur`da başlayan çatışmalar nedeniyle ilçeyi terk etmek zorunda kaldığını vurguladı.

“Kızımın yanından kurşun geçti”

Eşyalarının bir kısmını yanına alamadığından dert yanan Oya, “Sur içinde oturuyordum. Çatışmalar nedeniyle oradan çıktık. Kurşunlar yanımızdan geçiyordu. En son bir kurşun kızımın yanından geçti. Ben de başka bir yerde ev kiraladım. Sur`daki eşyalarımın yarısını alamadım. Yardımlarla geçiniyoruz. Allah bizim de Sur`da yaşayan ailelerin de yardımcısı olsun.” dedi.

“Çok zor durumdayız”

Sur`u terk etmek zorunda kalan Hanım Aytekin ise 5 çocuğuyla beraber oldukça zor durumda olduğunu bildirerek, “Eşim 15 yıl önce vefat etti. Hasırlı Mahallesi`nde oturuyordum. Sur`daki çatışmalardan sonra Yenişehir ilçesinde ev tuttum. Sur`dan çıkarken hiçbir şey alamadık yanımıza. Şimdiki eşyalarımı da başkaları verdi. Çok zor durumdayız. Çocuklarımla beraber yaşamaya çalışıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz.”  ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir