• DOLAR 32.56
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2427.201
  • ...
Süt dağıtımında `Serbest tercih modülü` uygulanacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van`da Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü ‘Okul Sütü Programı` kapsamında süt dağıtımına başlandı.

Yarıyıl tatilinin bitmesiyle okula gelen öğrencilere tek tek süt dağıtan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, il genelinde yaklaşık 133 bin öğrenciye yılsonuna kadar haftanın 3 günü süt dağıtılacağını belirtti.

Konuyla ilgili olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kırekin, “2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ikinci dönemi itibarıyla haftanın üç günü sürecek olan ‘okul sütü` dağıtımına İpekyolu ilçesi iskele Anaokulunda start verildiğini belirterek, “Öğrencilerimize süt içme alışkanlığı kazandırmak, bu sayede yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunarak sağlıklı büyüme ve gelişmelerini desteklemek ve istikbalimiz olan çocuklarımıza büyük bir olan okul sütü projesi kapsamında 133 bin Anasınıfı, Anaokulu ve Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin Uygulama Anasınıfları ile İlkokul öğrencilerimiz yararlanacaktır. Geçen yıldan farklı olarak nakil ve anasınıfları yeni kayıtlar nedeniyle modülde belirsiz durumda olan 4 bin öğrencimiz ile veli isteğiyle süt içmek istemeyen 3 bin civarındaki öğrencimizin velisinin de okul müdürlüklerimize müracaat etmeleri halinde haftalık olarak güncellenen liste ile süt içebileceklerdir.” dedi.

Okul sütünde serbest tercih modülü

Milli Eğitim Bakanlığının bu yıl süt dağıtımında, ‘serbest tercih modülü` uygulayacağını belirten Kırekin, “Bakanlığımız bu sene ‘serbest tercih modülü` uygulayacaktır. Modülü de ona göre güncel tuttu. Yani bugün süt içmek istemeyen bir çocuk yarın isteyebilir. Buna göre modül esnek tutuldu. Süt ihalesini Tarım Bakanlığı yaptı. Sağlık Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde bulunarak, Milli Eğitim Bakanlığımızla da iş birliği içerisinde öğrencilerimize 48 iş günü üç içme programı uygulanacaktır.” ifadelerini kullandı.  

Okul Sütü Projesi`nin amacından da söz eden Kırekin son olarak şunları söyledi: “Sütün öğrencilerimize dağıtılmasının amacı şudur. Süt içme alışkanlığının geliştirilmesi çocuklarımızın zihinsel ve fiziksel gelişimlerine katkıda bulunulması gibi etkenler söz konusudur. Süt dağıtımı noktasında kurum olarak üzerimize düşen tüm görevleri yaptık. Bundan sonra görevimiz sütün dağıtıldığı okullarda sağlıklı bir şekilde öğrencilerimize ulaşması ve içilmesini sağlanmasıdır.” 

Program, öğrencilere süt dağıtılmasıyla sona erdi. (Murat Dalgın, Yılmaz Sönmez-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir