• DOLAR 32.604
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2332.611
  • ...
Suriye sınırında gergin bekleyiş devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya ve Esed rejiminin yoğun saldırılarından kaçan binlerce Suriyelinin Azez ilçesi ve Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı karşısında bulunan Babul Selam Sınır Kapısı`ndaki bekleyişleri sürerken, Suriyelilerin Kilis Öncüpınar sınır kapısına gelişleri ise sürüyor.

Yaklaşık bir haftadır başlatılan operasyonların ardından 40 bini aşkın insan evlerini terk ederek Türkiye sınırına doğru gelmeye başladı. Bazıları araçlarla, bazıları ise yürüyerek yanlarına aldıkları birkaç parça eşya ile sınıra ulaşan Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı'nın karşısındaki Babul Selam Sınır Kapısı`nda bulunan çadırlara yerleştiriliyor.

Öncüpınar Sınır Kapısı kapatılarak Suriyelilerin gelişlerine izin verilmezken, sınırda çaresiz bir şekilde bekleyen Suriyeliler kurulan çadırlarda barınıyor.

Suriyeli sığınmacıların çadır kentlerde barınması için çalışmalar devam ederken, çadırlarda kalmak istemeyen ve sınırda günlerdir bekletilen bazı Suriyeliler ise ölümü göze alarak çareyi tekrar dönüşte buluyor.

Suriyelilerin Türkiye tarafına alınıp, alınmayacağı ile ilgili bir açıklama yapılmazken, sınırda çaresiz bir şekilde bekleyen Suriyelilerin durumunun Çarşamba günü bir netlik kazanacağı belirtiliyor.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir