• DOLAR 32.528
  • EURO 34.848
  • ALTIN 2428.282
  • ...
Siirt`te öğrencilere okul sütü dağıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt`te öğrencilere okul sütü dağıtılmaya başlandı. Atatürk İlköğretim okulunda yapılan süt dağıtımına Vali Mustafa Tutulmaz da katıldı.

Okulda öğrencilerine süt dağıtımı sırasında açıklama yapan Vali Tutulmaz, okul sütü programının hem sağlık acısından hem de ülke ekonomisine katkısı açısından önemli olduğunu söyledi.

Vali Tutulmaz, “Okul sütü kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Haftada üç gün hem devlet okullarında hem de özel okullarda ücretsiz olarak süt dağıtımı yapacağız. Süt hem milli içeceğimiz aynı zamanda da insan sağlığı için son derece önemli bir gıdadır. ” dedi.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay ise okul sütü dağıtımında yaptığı açıklamada, il genelinde 338 okulda okul sütü dağıtımına başladıklarını söyledi.

Okul sütü dağıtımının anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul bir ve dördüncü sınıf öğrencilerine dağıtıldığını ifade eden Suay, “Öğrencilere süt içme alışkanlığını kazandırmak ve dengeli beslenme suretiyle sağlıklı gelişmelerini sağlamak amacıyla bugün itibariyle eğitim ve öğretim sezonunun sonuna kadar pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada 3 gün boyunca il genelinde 338 okulda 35 bin 45 öğrencimize okul sütü dağıtılacak.” diye belirtti.  (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir