• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
Van Basınından Haber Başlıkları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde yer alan önemli haber başlıkları şöyle;

Van Olay Gazetesi: Öncelikle Medreseler Açılsın
Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı "Seyda" projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan bölgedeki âlimler, öncelikle alınacağı belirtilen Seydaların medreselerinin açılmasını istedi.

Vanlılar Camilerin Açılmasını Talep Ediyor
23 Ekim ve akabinde 9 Kasımda meydana gelen depremler sonrası ağır hasar gören camiler için alternatif bulunamayınca vatandaşlar Cuma namazını kılmak için pasajlara doluştu. Yetkililere seslenen vatandaşlar, diğer kurumlar için tahsis edilen prefabrik ve konteynırların camiler için de tahsis edilmesini istiyor.

Van`dan Çalınan Koyunlar Batman`da Bulundu
Van`dan çaldıkları koyunları satmak için Batman`a getiren 4 zanlı, düzenlenen operasyonla yakalandı.

İHO-EBRAR`dan Van`a 500 Koli Gıda Paketi
Genel merkezi Hollanda`da bulunan uluslararası yardım organizasyonu İHO-EBRAR, Diyarbakır Umut Kapası Derneği aracıyla Van`daki depremzedelere 500 koli gıda paketi gönderdi.

Van Sesi Gazetesi: Yeni ve Eski Van`ı Birleştirerek Gelişen Bir Van İnşa Edeceğiz
Van`daki depremlerin fay özelliği açısından çok farklı olduğunu ve bina yıkımlarına yol açtığını söyleyen Çevre ve şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van`ı yeniden inşa etmek için kolları sıvadıklarını söyledi. Bayraktar, konutları, alışveriş merkezleri, eğlence merkezleri, eğitim kampüsleri, cami ve spor salonları olan yeni bir Van inşa ederek, mevcut şehirde de sağlam binaların yapılacağını vurguladı.

Şehrivan Gazetesi: Depremzedeleri Konteynır Kentlere Yerleştireceğiz
Van Valisi Münir Karaloğlu, bugünden itibaren Van merkezde yaşayan depremzedeleri konteynır kentlere yerleştirmeye çalışacaklarını ifade ederek, şu ana kadar ile 13 bin konteynır geldiğini söyledi.

Van Ekspres Gazetesi: Ağır Hasarlı Binalar Birer Birer Yıkılıyor
Van`da meydana gelen depremlerde ağır hasar gören 68 yıllık Devlet Hastanesinin yıkımına başlandı. Van`da 23 Ekim ve 9 Kasım`da meydana gelen depremlerde ağır hasar görerek yıkım kararı alınan binalar tek tek yıkılıyor.

Van Postası Gazetesi: TOKİ` den Van`a 4 Bin Konut
TOKİ` nin Van için ihalesini yaptığı kalıcı afet konut sayısı hafta içi yaptığı bin 40 konutluk ihaleyle birlikte 4 bine yaklaştı.

Murat Dalgın - İLKHA
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir