• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...
Silopili öğrenciler okullarına kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi`de sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle 2 ayı aşkın bir süredir okullarından ayrı bırakılmak zorunda kalan öğrenciler, bugün ders zilinin çalmasıyla beraber okullarına tekrar kavuşmanın sevincini yaşadı.

Uzun süredir okulundan ayrı kalan Dicle İlk Ortaokulu 7`inci sınıf öğrencisi Burak Söyler, okuluna kavuşmanın sevincini yaşadığını ve arkadaşlarıyla hasret giderdiğini söyledi.

6`ıncı sınıf öğrencisi Emircan Aydın da bir daha okulundan bu kadar uzun bir süre geri kalmak istemediğini vurgulayarak, “Bugün ilk dersimizde arkadaşlarım ve öğretmenlerimle hasret giderdim.” dedi.

Neriman Demirhan adındaki başka bir öğrenci de uzun bir süredir okuluna hasret kaldığını, öğretmen ve arkadaşlarını çok özlediğini söyleyerek çok heyecanlı olduğunu ve ders başı yaptıkları için çok mutlu olduğunu ifade etti.

Okulun ilk günü olmasından dolayı öğretmenler derste öğrenciler ile sohbet ederek serbest okuma etkinliği düzenledi.

Öte yandan çatışma sürecinde tahribata uğrayan ilçe merkezindeki 23 Nisan İlkokulu, Sevgi ilkokulu, Yavuz Selim ilkokulu, Fatih İlkokulu, Şehit Üsteğmen Ahmet Konuksever İlk Ortaokulu, Gazipaşa İlkokulu, Cumhuriyet İlkokulu ve Cumhuriyet Ortaokulu`nda okuyan öğrenciler, farklı okullara aktarılarak eğitimlerini tamamlayabilecekler. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir