• DOLAR 32.373
  • EURO 34.971
  • ALTIN 2325.43
  • ...
Hedef gösterilen müezzine Hak-Bir-Sen`den destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yayın yapan yerel bir gazetenin, İzmit Fevziye Camii Müezzini Recep Dikilitaş hakkında yaptığı çirkin haber nedeniyle gazete yetkililerine, Hak-Bir-Sen Genel Başkanı ve üyeleri basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Hak-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Berber, gazetenin Müezzin Dikilitaş hakkındaki manşetine tepki göstererek, haberi kınadıklarını söyledi.

“İslam kıyafeti olan sarığa, cübbeye, sakala, şalvara ve takkeye saldıranlara hidayet diliyorum.” diyen Berber, “Sütçü İmam, İskipli Atıf Hoca, Said Nursi, Süleyman Hilmi Tunahan, Mehmet Zahit Kotku, Ömer Nasuhi Bilmen, Şeyh Mahmut Ustaosmanoğlu Hazretleri bunların hepsi sakallı, şalvarlı, cübbe ve sarıklıydılar. Bu kıyafeti kabul etmeyenler kıyafeti bahane ederek İslam düşmanlığını, 28 Şubat`ı hortlatmak ve ülkemizde kaos çıkarmak istemektedirler. Hükümetimizi ve Diyanet İşleri Başkanlığımızı göreve davet ediyoruz." dedi.

Müslümanların kılık ve kıyafetlerine yönelik saldırıların asıl hedefinin İslam olduğuna dikkat çeken  Berber, “Ülkemizde özgürlükler adına sayısızca açılımlar yapılmış, kılık kıyafet serbestliği sağlanmıştır. İsteyen istediği gibi giyinme hakkına sahip olmasına rağmen, eskiye özlem, yasakçı, ayrıştırıcı, kendini elit gören az da olsa zavallıların olduğun görüyoruz. Meslektaşımıza yapılan bu haksız saldırıyı şiddetle kınıyor, kardeşimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Şehit Hızır Ali Muratoğlu`nun dediği gibi; ‘De korkma Müslümanım göğsün imanla dolsun, irtica İslam ise başımın tacı olsun" sözleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir