• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Seçmeli dersler için son tarih 19 Şubat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceylanpınar`da faaliyet yürüten İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (CEYİMDER) Başkanı Dr. Raif Korkmaz, seçmeli derslerle ilgili velilere tavsiyelerde bulundu.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminin tüm öğrencilere hayırlı olmasını dileyen Raif Korkmaz, 19 Şubat'a kadar yapılacak olan seçmeli ders tercihleriyle ilgili öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu.

Seçmeli derslerle ilgili son başvuru tarihine dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Korkmaz, 4. ve 8. sınıfta okuyan öğrencilerin seçmeli derslerle ilgili son başvuru tarihi 19 Şubat`tan önce tercih yapmaları gerektiğini belirtti. Korkmaz, Öğrencilerin Kur`an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler ve Hz. Peygamberin Hayatını içeren dersleri alabilmeleri için bir an önce tercihlerde bulunmaları uyarısında bulundu.

Gelecek neslin inşası için bu derslerin önemli olduğunu ifade eden Korkmaz, "Unutmayalım ki yarınlarımız olan çocuklarımızı geleceğe hazırlarken, onların hem dünyalarını hem de ahretlerini düşünmeliyiz. Bu noktada başta Kur'an-ı Kerim olmak üzere Hz. Peygamberin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler dersleri çocuğumuzun kişiliğinin oluşmasında temel taşı olacak önemli derslerdir. Dindar bir neslin yetişmesini istiyorsak çocuklarımızın ders tercihlerinde bu dersleri en ön sıraya yazdırmalıyız." ifadelerini kullandı.  

"Bugün gençliğin içinde bulunduğu durumu üzülerek izliyoruz" diyen Korkmaz, "Bu toplum bizim, bu çocuklar bizim. Daha zamanımız varken bu çocuklara sahip çıkalım. Gençlerimizin Peygamber Efendimize yakışır bir ümmet ferdi olabilmeleri için seçmeli dersler konusunda çocuklarımıza yönlendirici olalım ve seçmeli dersler için okul idaresi ile görüşelim veya e-okul sistemi üzerinden ilgili ders seçimlerini çocuklarımızla beraber yapalım." şeklinde konuştu. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir