• DOLAR 32.426
  • EURO 35.857
  • ALTIN 2325.988
  • ...
Cizre`de `temizlendi` sanılan bölgeden ateş açıldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın Cizre İlçesi Cudi Mahallesi'nde,HDP'liler tarafından yaralıların bulunduğu belirtilen Bostancı Sokak bölgesinde şiddetli bir patlama oldu. Cizre'de bugüne kadar görülenlerden daha büyük olduğu değerlendirilen patlamadan sonra, bölgedeki birçok evin camları kırıldı. Patlamadan sonra kısa bir süre sessizlik oldu ardından yeniden silah ve patlama sesleri duyuldu.

BODRUMDAN 6 BİNAYA KANALİZASYON GEÇİŞLERİ TESPİT EDİLDİ

Günlerdir yaralıların olduğu iddia edilen Bostancı Sokak üzerindeki 23 nolu binanınbodrum katından çevrede bulunan 6 ayrı binaya kanalizasyon geçişlerinin olduğunu tespit eden güvenlik kuvvetleri, dün gece çevredeki binalara operasyon düzenlemişti.

Operasyonun düzenlendiği bodrum katından geçişlerin bulunduğu binalarda Mamo ve Rozan kod adlı örgütün üst düzey yöneticileri ile 3 yabancı uyruklunun da aralarında bulunduğu bir grup militanın saklandığı ortaya çıktı. Şırnak Valiliği gece düzenlenen operasyonda 10 militanın öldürüldüğünü duyurdu.

TEMİZLENDİ ZANNEDİLEN BÖLGEDEN MİLİTANLAR ATEŞ AÇTI

Gece yapılan operasyonda 10 militan öldürülürken, daha önce ölen birçok militan cesedinin de binalarda gizlendiği ortaya çıktı. Operasyonların ardından örgüt unsurlarından temizlendiği düşünülen Cizre ilçesinde sabah saatlerinde arama tarama faaliyetine çıkan güvenlik kuvvetlerine çevre binalarda saklanan militanlar tarafından ateş açıldı. Güvenlik kuvvetlerinin de karşılık vermesiyle çatışma çıktı. Çatışmanın yer yer devam ettiği belirtildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir