• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli bebek soğuk ve açlıktan hayatını kaybetti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye`deki iç savaş yüzünden Halep kentinden 5 çocuğunu alıp yaya olarak Hatay`a, oradan da araçla Adana`ya gelen Suriyeli kadının 1 yaşındaki kızı, Adana Otogarı`nda soğuk ve açlıktan hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarını artırmasının ardından en küçüğü 1 yaşında olan 5 çocuğunu alarak yaya olarak yola çıkan 33 yaşındaki Nesrin Berdoş, sınırı geçerek Hatay`a ulaştı.

Daha sonra otobüsle Adana otogarında gelen kadın ve çocukları, dün gece İstanbul`a gitmek üzere bilet alarak burada beklemeye başladı. Otogarda otobüsün kalkış saatini bekleyen Berdoş, battaniyeye sarılı olan 1 yaşındaki kızı Garam Berdoş'un hareket etmediğini fark edince uyandırmaya çalıştı.

Berdoş`un çevredekilerden yardım istemesinin ardından otogara ambulans çağrıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri hareketsiz haldeki Garam bebeği ambulansa götürürken yapılan kontrol üzerine bebeğin hayatını kaybettiği belirlendi.

Açlık ve soğuk yüzünden hayatını kaybettiği ifade edilen Garam bebeğin cenazesi, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Küçük kızının ölümü üzerine gözyaşlarına boğulan Nesrin Berdoş`un 4 ay önce de eşi Kadri Berdoş`u kaybettiği öğrenildi.

Öte yandan, adli tıp kurumunda otopsisi yapılacak Garam bebeğin cenazesinin imkansızlıklar nedeniyle anne Nesrin Berdoş tarafından alınmak istenmediği ve 15 gün bekletildikten sonra kimsesizler mezarlığına defnedileceği bildirildi. (Ayhan Kaya- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir