• DOLAR 32.526
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2424.229
  • ...
Batman`da bir yılda 3 bin anjiyo yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Bölge Devlet Hastanesinde 2015 yılında 3 bin 232 anjiyo işlemi gerçekleştirildi. Böylece Kardiyoloji Ünitesi 8 kardiyoloji uzmanı ile rekor başarılara imza attı.

Bir yıl içerisinde 3 bin 232 anjiyo işlemini başarıyla gerçekleştiren Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyologları Mesut Gitmez, Adussamet Gülsüm, Abdulaziz Taş, Kamuran Tekin, Mücahit Tüfenk, Atilla Esmer, Fuat Caner ve Ramazan Astan isimli doktorlardan oluşuyor.

Kardiyoloji ünitesi, 1 kardiyoloji servisi, 2 koroner yoğun bakım ünitesi, 1 koroner anjiografi unitesi, 1 transtorasik ekokardiyografi ve trasozefagial ekokardiyografi odası, 2 efor ünitesi ve poliklinikleriyle hizmet veriyor.

2015 yılı içerisinde 3 bin 232 anjiyo işleminin; 2 bin 115`i görüntüleme amaçlı koroner anjiografi, bin 50`si perkutan koroner girişim (balon veya stentle damar açma işlemi), toplam 2 bin 135 de stent takıldı.

380 acil kalp krizi olan hastaya başarıyla damar açma işlemi uygulandı ve 276 kişiye de by-pass (açık kalp ameliyatı) kararının verildi.

Kardiyoloji ünitesinde, koroner anjiografik görüntüleme, acil ve elektif perkutan koroner girisim ve stentleme, geçici ve kalıcı kalp pillerin takılması, elektrofizyolojik çalışma (EPS), periferik anjiografi ve stentleme işlemleri, transtorasik ekokardiyografi, transozefagial ekokardiyografi, kontrast ekokardiyografi, stres ekokardiyografi, treadmill efor testi gibi işlemleri gerçekleştiriliyor.

Çalışma metodu ile üniversite hastanelerindeki kardiyoloji kliniği gibi hizmet vermekte olan Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyoloji Ünitesi, sadece Batman`a değil çevre illerden de hastalara hizmet veriyor. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir