• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye`den Kuzey Kore`ye kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore'nin 7 Şubat`ta fırlattığı uzun menzilli füzeye ilişkin bir açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, "Uluslararası yükümlülüklerine aykırı olarak uzun menzilli roket fırlatmasını şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kore'nin bu adımı, 6 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği dördüncü nükleer deneme de dikkate alındığında, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarı hiçe sayma niteliğindedir" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasının tam metni şöyle:

"Kuzey Kore'nin 7 Şubat 2016 tarihinde uluslararası yükümlülüklerine aykırı olarak uzun menzilli roket fırlatmasını şiddetle kınıyoruz. Kuzey Kore`nin bu adımı, 6 Ocak tarihinde gerçekleştirdiği dördüncü nükleer deneme de dikkate alındığında, bölgesel ve uluslararası güvenlik ve istikrarı hiçe sayma niteliğindedir.

Kuzey Kore`nin bütün uluslararası uyarılara rağmen attığı bu sorumsuz adımın bölgesel barış ve istikrara muhtemel olumsuz yansımalarından derin kaygı duymaktayız. Kuzey Kore`yi vakit geçirmeksizin ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarından kaynaklanan yükümlülüklerine tümüyle uymaya çağırıyoruz.

Türkiye ayrıca, Kore Yarımadası`nın nükleer silahlardan arındırılmasına önem atfetmekte, bu amaçla Altılı Görüşmeler`in bir an önce yeniden başlatılmasını teşvik etmektedir."

'ABD'ye ulaşabilir'
ABD Strateji Komutanlığı, Kuzey Kore`nin uzun menzilli füze fırlattığını duyurdu. ABD yönetimi Pyongyang`ın hamlesini 'güçlü şekilde' kınadı. Pyongyang yönetimi ise uydu fırlattıklarını söyleyerek, "Uyduyu taşıyan roket, 10 bin kilometre menzile sahip. ABD'ye ulaşacak yeterlilikte" açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir